Van'da silajlık mısır hasadı başladı

Van'ın Tuşba ilçesinde silajlık mısırın hasadına başlandı. Tarlalarında biçtikleri silajlık mısırların hasadına başlayan üreticiler, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayacak.

Van'da silajlık mısır hasadı başladı

Van'ın Tuşba ilçesinde silajlık bin 300 dekar alanda ekilen silajlık mısırın hasadına başlandı. Yaz boyunca büyük emeklerle yetiştirdikleri ve boyları yaklaşık iki metreye yakın olan yem bitkisini hasat etmeye başlayan Vanlı üreticiler, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayacak.

Tuşba ilçesinde yapılan hasat etkinliğine Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Tuşba İlçe Tarım Müdürü Bülent Veziroğlu ve çiftçiler katıldı.

"ÇİFTÇİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ"

Hasat etkinliğinde konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Silajlık mısır üretimini çok anlamlı buluyoruz. Bu anlamda Tuşba ilçemizde bin 300 dekar alanda ekilen silajlık mısırın hasadına başlandı. Çiftçilerimiz, yaz boyunca büyük emeklerle yetiştirdikleri ve boyları yaklaşık iki metreye yakın olan yem bitkisini hasat etmeye başladılar. Hasat ettikleri yem bitkisiyle hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılayacaklar. Devletimiz, hükümetimiz ve Van Büyükşehir Belediyesi çiftçilerimize her türlü desteği vermekte. Bu yıl çiftçilerimiz ektikleri ürünlerde büyük verim elde ettiler. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz. Vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynaklarından biri hayvancılıktır. Çiftçilerimize hibe tohum ve gerekli teknik desteği vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın maliyetlerini azaltmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Silajlık mısır, hayvanların et ve süt verimini ciddi anlamda artırıyor. Çiftçilerimizden güzel geri dönüşler alıyoruz" dedi.

"SİLAJLIK MISIRIN ÜRETİMİNİN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak için birçok destek sağladıklarını söyleyen Müdür Görentaş, "Bölgede yıllardır hayvancılıkta korunga ve yonca bitkisi kullanılıyordu. Silajlık mısır, hayvanların et ve süt verimini ciddi anlamda artırdığı için biz de bu projeyi hayata geçirdik. Silajlık mısırın üretiminin ilimizde yaygınlaşması için çalışıyoruz. Tüm çiftçilerimizin tarım anlamında silajlık mısır üretimine yönelmesini bekliyoruz. Sertifikalı tohum desteğinde bulunuyoruz ve bakanlığımızın yem bitkileri üretimine destekleri oluyor. Son yıllarda üretim alanları giderek artıyor" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER