Van'da sebze ve meyve fiyatları arttı

Van ve bölgede artan kuraklık, sebze ve meyve fiyatlarının artmasına yol açtı. Yaklaşık bir ay önce ucuza satılan sebze ve meyveler, tarlalardaki verimin düşüklüğü, elde edilen hasadın azlığından kaynaklı olarak artışa geçti.

Van'da sebze ve meyve fiyatları arttı

Van'da ve bölgede son zamanlarda yağışın yetersiz olmasından ve kuraklığın baş göstermesi ile sebze ve meyve fiyatları da artışa geçti. Van'da kuraklıktan dolayı sebze ve meyve fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kent merkezinde ve alışveriş merkezinde satılan sebze ve meyve fiyatlarının cinsine ve türüne göre son bir ayda zamlandığı görülüyor.

Vatandaşlar, bir ay önce kilosunu 2-3 liraya aldıkları ürünlerin fiyatlarının 5-6 lira olduğunu belirterek, "Domates, patlıcan, patates, sivri biberin fiyatı neredeyse iki katına çıktı. Meyve fiyatları keza aynı şekilde artışa geçti. Son bir ayda sebze ve meyvede gözle görülür bir artış söz konusu. Kuraklığın artmasıyla fiyatlar ciddi anlamda yükseldi. Yaz mevsiminde sebze ve meyveler bu fiyata satılırken, kışın bu fiyatların iki katına çıkacağını düşünüyoruz. Örneğin geçtiğimiz ay karpuzu 80-90 kuruşa kadar alırken, bugün karpuz fiyatının iki katına yükseltildiğini görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl üzümü 2-3 liraya alırken, bu yıl 10 liradan aşağı satılmıyor. Şeftali ve muzun kilosu bazı manavlarda 20 liranın üzerine çıkmış durumda. İnsanların alım gücü her geçen gün düşüyor" ifadelerine yer verdiler.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2021, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER