Van'da sazangiller av yasağı sona erdi

Van'da 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 36. Maddesi gereği 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan sazangiller av yasağı sona erdi.

Van'da sazangiller av yasağı sona erdi

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 16 Ağustos itibariyle Van iç sularında sazangiller av yasağı döneminin sona erdiğini duyurdu.

"16 AĞUSTOS İTİBARİYLE SAZANGİLLER AV YASAĞI DÖNEMİ SONA ERMİŞTİR"

Yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere; su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan "5/1 numaralı Ticari ve 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ" hükümleri gereğince; 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında iç sularımızda mevcut Sazangiller (Sazan, Siraz, Tatlısu Kefali) balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaklanmıştı. 16 Ağustos itibariyle İlimiz iç sularında sazangiller av yasağı dönemi sona ermiştir. Ekonomik ve sürdürülebilir şekilde su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için; amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen, "5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ"de yer alan kurallara vatandaşlarımızca titizlikle uyulması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın avcılık faaliyetleri sırasında çevreye ve canlılara olan zararlarından dolayı amatör avcılıkta yasaklanmış olan av araçlarını kullanmaması, 5/2 numaralı amatör tebliğde belirtilen boy ve sayı limitlerine riayet etmesi ve amatör balıkçılık faaliyetleri esnasında çevreye duyarlı olmaları İlimiz ve ülkemiz kaynaklarının sağlıklı bir şekilde gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için elzemdir. Bununla birlikte 16 Ağustos itibariyle İlimiz iç su av yasağı kalkacağından, kaynaklarımızın korunması amacıyla; İl/İlçe Müdürlüklerimiz kontrol ve denetimlerini daha da arttıracak olup, Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerle, mevzuata aykırı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacaktır. İlimizde kiraya verilen Su Ürünleri İstihsal Yerleri dışındaki tüm su kaynaklarımızda ticari avcılık tamamen yasak olup, 16 Ağustos tarihinden itibaren Amatör Balıkçıların 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı su Ürünleri Avcılığın Düzenlenmesi Hakkındaki tebliğde belirtilen Usul ve Esaslara uymak şartı ile amatör avcılık serbesttir" ifadelerine yer verildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER