Van'da öğretmen odaları yeni imajına kavuşuyor

Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 67 ilk ve ortaokula öğretmenler odasını yenilemeye devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatlarıyla, öğretmenlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan öğretmen odaları, baştan sona yenileniyor.

Van'da öğretmen odaları yeni imajına kavuşuyor

Sürekli Eğitim Merkezi, tamamlayıcı kurslar, etüt merkezleri, okullara kazandırılan kütüphaneler, öğretmen ve öğrencilere yönelik etkinliklerle eğitime yüzde 100 destek veren Van Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede 67 ilk ve ortaokulda öğretmenler odasını yenilemeye devam ediyor.

Bu kapsamda öğretmenlerin ders aralarında vakit geçirdikleri ve çeşitli toplantılarını yaptıkları öğretmen odaları Van Büyükşehir Belediyesi eliyle yeniden dizayn ediliyor. Her detayında öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınan projede, öğretmenler odasını sadece iç boya ve mobilya olarak değil, teknik olarak da donatılarak, Bilgisayar ve internet imkânı ile televizyon gibi malzemeler de yerleştirilecek.

Proje kapsamında İpekyolu'nda 15, Edremit'te 10, Tuşba'da 10, Erciş'te 5 ve diğer ilçeler de 3'er adet olmak üzere toplam 67 ilk ve ortaokuluna öğretmenler odası kazandırılıyor.

Öğretmenlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma hummalı bir çalışma başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda, öğretmenlerin ders aralarında vakit geçirdikleri ve toplantı yaptıkları öğretmen odalarını yeniden dizayn ediyor.

Yeni kütüphaneler yapmanın yanı sıra, ana sınıflarını da yeni malzemelerle donatan Van Büyükşehir Belediyesi, öğretmenlerin ihtiyaçları dikkate alınan projede, odalar boyandı ve yeni mobilyalarla daha konforlu hale getirildi.

Bilgisayar ve internet imkânı ile televizyon gibi malzemelerin yerleştirileceği okullarda 67 öğretmen odası yeniden dizayn edilerek öğretmenlerin hizmetine sunulacak.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vali Bey vizyoner bir devlet adamı
Vali Bey vizyoner bir devlet adamı - 1 yıl Önce

Sayın valimiz entellektüel ve müstesna bir insan. Duyarlı, ilgili, çalışkan ve bir şeyler yapmaktan haz duyan nitelikli bir devlet adamı. Her kurumun, her yöneticinin işini hakkıyla yapmasını isteyen, usulsüzlük ve harama müsaade etmeyen, devletin ve milletin menfaatini her şeyin üstünde tutan hassas yürekli bir vali. Çocuklara, gençlere, ailelere, eğitime, kitaba, sağlığa, spora, yeşile kıymet veren bir insan. Van'da beş altı ayda bıraktıkları izlenim bu. Kendilerinden her okulu, kütüphanelerini, donanımlarını, bahçelerini elden geçirmelerini, ilgili birimlere talimat vermelerini istirham ediyoruz. Her semte, her mahalleye parklar, yeşil alanlar, okuma salonları, kütüphaneler, çocuk oyun alanları, spor sahaları gibi hizmetler kazandırmalarını istirham ediyoruz. Van'da uyuşturucu sigara ve alkolü çocuklardan ve gençlerden uzaklaştıracak bir seferberlik başlatmalarını istirham ediyoruz. Okul ve cami bahçelerinin hepsinde peyzaj, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme yaptırmalarını istirham ediyoruz. İldeki her kurumu onları ilgilendiren hizmetler noktasında harekete geçirmelerini istirham ediyoruz. Belediyeler, VASKİ, VEDAŞ, AKSAGAZ, Karayolları, DSİ, Tarım, Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Sağlık, Özel İdare gibi her kurum atağa geçirilsin diye istirham ediyoruz. Bu seferberlik başlarsa Van kazanır, ülkemiz kazanır, hepimiz kazanırız.

SIRADAKİ HABER