Van'da mülteci dramı sürüyor…

Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Hindistan ve bazı Afrika ülkelerinden kaçak yollarla Türkiye'ye giren mültecilerin dramı sürüyor. Kaçak yollarla Avrupa ülkelerine geçmek isteyen mültecilerin umuda yolculuğu ölümle sonuçlanıyor. Hafta sonu Van'da meydana gelen kazada, 11 göçmen hayatını kaybederken, 26 göçmen ise yaralandı.

Van'da mülteci dramı sürüyor…

Umuda yolculuk için büyük zorluklarla Avrupa'ya geçmeye çalışan mülteciler, göçmen kaçakçılarının hedefi oldu. Son yıllarda Van'da artan göçmen kaçakçılığı, giderek artıyor. Göçmenleri para karşılığında İstanbul'a götürme vaadinde bulunan insan kaçakları, göçmenleri adeta ölüme götürüyor.

Mültecileri sınırda 1000 ile 1500 dolar karşılında alan insan kaçakları, masum insanları para karşılığında ölüme götürüyorlar. Van'da her ay yüzlerce düzensiz göçmen yakalanırken, onlarcası ise hayatını kaybediyor.

Van'da son bir yılda 100'den fazla göçmenin can verdiği, 200'e yakın göçmenin ise yaralandığı kayıtlar arasında yer alıyor.

Özellikle sosyal medyada bu tür göçmen facialarının artması üzerine vatandaşlar, insan kaçakçılarına karşı daha sert tedbirlerin alınmasını istiyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29