Van'da, karla mücadele seferberliği...

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle alarma geçti. 250 araç ve 650 personelle kar mücadelesi yapan ekipler, yoğun kar ve tipinden dolayı mahalle yollarını bir kaç defa açmak zorunda kalıyorlar.

Van'da, karla mücadele seferberliği...
     Van'da  etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaldırımlarda da temizlik çalışması başlatan ekipler, kırsalda ise yol açma ve acil vakalara müdahale etti.
    Ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yoğun bir şekilde çalışan ekipler, kar yağışına rağmen küreme ve tuzlama çalışmalarını gece boyu sürdürdü.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda çift vardiya halinde görev yapan ekipler, şehir merkezinde de yaya yolu ve kaldırımlarda mini loderle temizlik çalışmasını hızlandırırken, ana caddelerdeki kar temizleme çalışmasına Kar Toplama Aracı ve 10'larca araç görev alıyor.
   Olası olumsuzluklara karşı önceden önlemlerini de alan karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Oğulveren Mahalleainde yangın ihbarı için giden itfaiye ekipleri başta olmak üzere Özalp Çamurlu Mahallesi 112 sağlık ekipleri, Özalp-Muradiye Karayolunda mahsur kalan 2 vatandaş ve Çaldıran ilçesi  Akbaşak Mahallesinde mahsur kalan 3 aracı  kurtardı.
    Yoğun kar yağışı ve tipi daha açılan mahalle ve mezra yollarının büyük çoğunluğunu tekrar ulaşıma kapatırken, kent genelinde 335 mahalle ve bu mahallerde bağlı 367 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürüyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2022, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29