Van'da kadın çiftçilere arı kovanı ve arıcılık seti…

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği'nin finanse ettiği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü öncülüğünde yürütülen "Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi" kapsamında arı ürünleri üretimi eğitimine katılan Vanlı 25 kadın çiftçiye arı kovanı ve arıcılık seti dağıtıldı.

Van'da kadın çiftçilere arı kovanı ve arıcılık seti…

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü öncülüğünde yürütülen "Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi" kapsamında arı ürünleri üretimi eğitimine katılan ve başarılı olan Vanlı 25 kadın çiftçiye arı kovanı ve arıcılık seti dağıtıldı.

Gevaş'ta düzenlenen "Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi" ile üretimde yer alan kadınlar, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle kendi işini kurma imkanına sahip oluyorlar.

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde hayata geçirilen "Uygulamalı Çiftçi Okulu Projesi"  kapsamında Vanlı 25 kadın çiftçiye otlu peynir, bal, Gevaş Fasulyesi, turşu ve benzeri ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması konularında eğitimler verildi.

Verilen eğitimlere katılan ve başarılı olan 25 kadın çiftçiye Van Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, arı kovanı ve arıcılık seti dağıtıldı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER