Van'da her 100 bin kişiden, 109'u koronavirüslü…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Önceki haftalarda 100 bin kişide sadece 25-30 arasında kişide vaka görülen Van'da, son verilere göre ise 100 bin kişide yaklaşık 109 kişide vaka tespit edildi. Son haftalarda ciddi vaka artışı yaşayan Van, ez vaka sayısında ilk sıraya Bingöl'e kaptırdı.

Van'da her 100 bin kişiden, 109'u koronavirüslü…

Bu hafta Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri ve Samsun en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise ülke genelinde en az vakanın görüldüğü ikinci il oldu. Açıklanan son verileri göre Van'da vaka sayısında artışın devam ettiği görüldü.

Geçtiğimiz haftalarda en az vaka onarıyla ilk sırada yer alan Van, bu hafta birinciliğini Bingöl'e kaptırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, 05- 11 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri ve Samsun olduğuna dikkat çekerken, Van ise, 108,98 oranıyla Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında ikinci sırada yer aldı.

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ilk sırada yer alan Van, 05-11 Şubat arasında 108,98 oranıyla ikinci sıraya geriledi. Son açıklanan verilere göre Van'da geçen haftaya oranla artışın devam ettiği görüldü.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Bingöl 91,84 onarıyla ilk sırada yer alırken, Van ise 108,98 oranıyla ikinci sıraya geriledi.

Bingöl, 05-11 Şubat tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında ilk sırada yer alırken, Van ikinci, Şırnak ise üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "5-11 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri, Samsun"  ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Amasya, Osmaniye, Karaman, Burdur, Adıyaman, Çorum, Kırşehir, Hatay, Kayseri ve Samsun olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Amasya, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Bingöl ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vaka ile ilk sırada yer aldı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta Bingöl gelirken, Bingöl'ü sırasıyla Van, Şırnak, Antalya, Muş, Hakkâri, Ağrı, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Mardin ve Bitlis takip etti.

Van, 108,98 oranıyla 05-11 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ikinci sıraya geriledi.

Açıklanan verilere göre bu hafta yine Van'da vaka sayılarında artış olduğu görüldü.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29