Van'da hayalleri süsleyecek modern konak…

Van'da yıllardır emlak ve araç kiralama sektöründe hizmet veren Yavaş ailesi, kente modern taş konak kazandırdı. Tuşba ilçesi Amik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yeşilsu Taş Konağı, özellikle yeni evlenen gençlerin hayallerini süsleyecek.

Van'da hayalleri süsleyecek modern konak…

Yıllardır Van'da emlak ve araç kiralama sektöründe hizmet veren Yavaş ailesi yaklaşık olarak 4,5 milyon TL harcayarak Van'a modern taş konak kazandırdı. Amik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan modern taş konak, 10 odadan oluşuyor. Van Gölü manzarası ile misafirlerine unutulmaz anlar yaşatacak olan Yeşilsu Taş Konağı, özellikle yeni evlenen gençlerin hayallerini süslemesi bekleniyor.

2 adet balayı odası ve 8 adet 1+1 odadan oluşan Yeşilsu Taş Konağı, ayı zamanda bünyesinde havuz, yemekhane, teras, oyun alanları, hobi bahçesi ve konukların güzel vakit geçireceği alanlar bulunduruyor. 

Van Gölü manzarası ile büyüleyen ve Tuşba İlçesi Amik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yeşilsu Taş Konağı, Van halkına hizmet vermeye hazır. Yeşilsu Taş Konağı yetkilisi İsmet Yavaş, basın mensuplarını konakta ağırlayarak, konak hakkında bilgi verdi.

"VAN'DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK"

Yeşilsu Taş Konağı yetkilisi İsmet Yavaş, Van'a kazandırdıkları modern tesis hakkında bilgi vererek, "Tesisimizin ismi Yeşilsu Taş Konağı'dır. Van'da bir ilki gerçekleştirmeye çalıştık. İlimizde bu konsepte bir çok otel olabilir ama biz farklı bir konsept ortaya çıkardık. Modernden uzak, doğal şeyler olsun istedik. Daha ferah, daha geniş bir butik otel tarzında yaptık. Şuanda burası bir turizm alanı olmadığı için ilk olarak rezidans olarak faaliyet göstereceğiz. Önümüzdeki süreçte burası turizm bölgesi kapsamına alınacak. Daha sonra otel ruhsatı alarak, yıldız anlamında genişleyerek büyümeyi hedefliyoruz. Tesisimizde 10 adet süit daire şeklinde 8 tane 1+1, 2 adet ise balayı odası bulunuyor. Bu odaların 4'ü jakuzili, geniş ve daha ferahtır. Her odamız 65, 70 ve 85 metre kare arasında değişiyor. Tesisimizin alt katında oyun alanları da bulunuyor. Buraya gelenler için sosyal etkinlikler de yapmayı hedefledik. Konağımızın alt katında, bilardo, masa tenisi, langırt, playstation salonları da olacak. Alt katımız yaklaşık olarak 400 metre kareden oluşuyor. Genelde gündüzleri sıcaktan dolayı terasın kullanılamaması ihtimalinde alt katın sıcak havalarda kullanılmasını hedefledik. Akşam saatlerinde ise teras katında daha serin ve güzel bir ortamda güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

"MİSAFİRLERİMİZİN VAN GÖLÜ MANZARASIYLA GÜZEL VAKİTLER GEÇİRECEĞİNE İNANIYORUM"

Müşteri portföylerinin genelde aile olacağını belirten Yavaş, "Odalarımızda kesinlikle yemek yapma olayı olmayacak. Müşteri portföyümüz genelde aile tipi olacak. Burada yemeği ise sabah ve akşam şeklinde 2 öğün uygulamayı düşünüyoruz. Buranın daha hijyen kalması için bunu düşündük. Sürekli bu konsepte devam edeceğiz. Kesinlikle odalarımızda yemek yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Konağımızın zemin katı 450 metre kare, yerleşim alanı 370 metre kare, teras katı ise 450 metre kareden oluşuyor. Terasımız Van'da özel günler, nişan, söz ve sünnet törenleri için belki de bir ilktir. Herkes Van'ın merkezinde bir etkinlik yapabilir ama buradaki etkinlik biraz daha söz getirecektir. Misafirlerimizin Van Gölü manzarasıyla burada çok güzel vakitler geçireceğine inanıyorum. Buradaki hedef kitlemiz genelde aile olacak. Burada sadece ailelere hizmet vermeyi hedefliyoruz. Burada sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca hizmet vereceğiz. Konağımız aynı zamanda bir dağ evi konseptindedir. Amik'in 3 tarafı dağlarla çevrili, ön tarafı ise göl. Burası çok güzel bir ambiyansa sahip. Biz de buna uygun olarak bir bina yapmayı hedefledik. Konağımızda her şeyi taş ve ahşap üzerine planladık. Özellikle kışın burasının daha fazla rağbet göreceğini tahmin ediyorum. Yaz aylarında insanların birçok etkinliği olabilir ama kış aylarında bu etkinlikler daha da azalıyor. İnsanlar kış aylarında da dinlenmek, farklı bir ortama gitmek istiyor. Tesisimiz 12 ay boyunca hizmet verecek. Kış aylarında odalarımızda şömineli sobalar olacak. Şömineli sobalarla buraya farklı bir imaj kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"MİSAFİRLERİMİZE EN GÜZEL HİZMETİ VERECEĞİZ"

Konaklarının merkeze çok fazla uzak olmadığını söyleyen Yavaş, "25-30 dakikada merkezden buraya geline biliniyor. Tatil yapan bir aile, buraya 3-4 saatlik için gelmez. 5-6 günlük tatil için, harcanacak olan 30 dakikalık bir yolculuk çok büyük bir yolculuk değil. Zaten Van'da göle girmek için belli yerler var. Örneğin Edremit ilçesinde aile olarak göle giremiyorsunuz. Ya Akdamar Adası tarafına gideceksiniz yâda Tuşba tarafına gelmek zorundasınız. Burası merkeze 43 kilometre uzaklıktadır. Burada sadece konaklama hizmeti değil, her türlü sosyal aktivitelerin yapılacağı hizmetlerimiz de olacak. Burası için İkinisan Caddesi üzerinde bulunan Remax Emlak Ofisi üzerinden rezervasyon yapıla bilinecek. Sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanarak, misafirlerimize en güzel hizmeti vereceğiz. Burası için yaklaşık 150 metre karelik bir havuz planımız var. Çocuklar için de güzel bir havuz yapacağız. Burada şebeke konusunda da büyük bir sıkıntımız var. Kule üzerine kurulan bir çanak sistemi ile buradaki internet sorununu çözüme kavuşturduk. Ama şebeke konusunda bir sıkıntımız var. Bu anlamda birçok kez girişimde bulunduk. Van Gölü sahilinde gerçekten bu problem var. Konağımızın yapımını geçtiğimiz yıl %70 tamamladığımız için 4,5 milyon TL'ye mal oldu. Bu yıl yapmış olsaydık 12-13 milyon TL'yi bulacaktı. Dışarıdan gelen ve aracı olmayan misafirlerimiz için uygun fiyata transfer hizmeti de veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"VAN'DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bölgede bu tip bir konağın olmadığını belirten Yavaş, "Mardin'de taş konakta kaldım. Kaldığım odanın büyüklüğü 13 metrekareydi. Sadece buraya benzer bir yapı, Ürgüp'te gördüm. Ürgüp'te kaliteli bir yapı oluşması var. Ama Mardin'de kesinlikle yok. Van'da bir ilki gerçekleştirdik. Bölgede de bir ilk diyebiliriz. Fiyatlarımız ise kahvaltı ve akşam yemeği dâhil günlük 4 kişilik bir aile için 2 bin TL, 3 kişilik bir aile için bin 800, 2 kişilik bir aile için bin 600 TL olacak. Yemeğimiz de bina konseptimize uygun olarak yine çok kaliteli olacak. Van'da yiyebileceğiniz en kaliteli yemeği burada kesinlikle yiyeceksiniz. Yemek konusu bizim için çok önemlidir. İlk etapta burada 6 kişi istihdam edeceğiz. En azından 6 kişiyi ekmek sahibi yapacağız. Burada aynı zamanda bir hobi bahçesi de kuracağız. Misafirlerimiz hobi bahçesinde sebze toplayabilecek" diye konuştu.

Daha sonra basın mensupları konağı dolaşarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2022, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER