Van'da gıda denetimleri arttırıldı

Van merkezi ve ilçelerin tamamında Ramazan ayı dolayısıyla denetimler sıklaştırıldı.

Van'da gıda denetimleri arttırıldı

  Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Van merkez ve ilçelerin tamamında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim ve kontrollerimiz Riske Dayalı, Bakanlık ve İl Yıllık Kontrol Planı çerçevesinde gıda denetimleri yapmaya devam ediyor.

  Ramazan ayı ile birlikte ek denetim uygulamalarında, özellikle tüketiminin artış gösterdiği unlu mamullerden pide, ekmek, simit ve tatlı üretim ve satış yerleri ile Ramazan ayı boyunca paket servisi yapan restoran, lokanta gibi toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırıldı.

  İşyerlerinin denetimi esnasında asgari teknik ve hijyen şartları ile birlikte Covid -19 tedbirleri kapsamında işletmeler denetlenerek yeni uygulamalar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş "Bu zorlu pandemi sürecinde Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemin alındığını, vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmeleri, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmeleri için; denetimlerimiz ramazan ayı boyunca devam edecek. Ekiplerimiz Bayram öncesinde özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacak" dedi.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29