Van'da ekmeğin fiyatı 3 TL oldu

Van'da bu yıl sık sık gündemi meşgul eden zamlar gelmeye devam ediyor. Kent genelinde daha önce 210 gramı 2 lira 50 kuruştan satışa sunulan pide ekmek, bundan sonra 3 TL'den satışa sunuluyor.

Van'da ekmeğin fiyatı 3 TL oldu

Artan maliyetler karşısında son aylarda art arda fiyat artışı yapılan ekmeğe, 9 Mayıs itibariyle bir zam daha yapıldı. Kent genelinde daha önce 210 gramı 2 lira 50 kuruştan satışa sunulan pide ekmek, artık 3 TL'den satışa sunuluyor.

Van'da Ramazan Ayı öncesi kararlaştırılan ekmek zammı, önceki gün uygulanmaya başladı. 210 gram pide ekmeğin fiyatı 3 TL olurken, 150 gram çöreğin fiyatı ise 4 TL oldu.

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası'nın aldığı kararla yürürlüğe giren fiyat listesinde 210 gramlık pide ekmek 3 TL, 150 gramlık çörek 4 TL, 80 gramlık tandır ekmeği 1.80 TL, 100 gramlık kıymalı pide 9 TL, 100 gramlık lahmacun pide ise 10 TL'den satışa sunuluyor.

Marketlerde temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları vatandaşların en büyük isyanlarından biri olurken, yıl içerisinde sık sık zam haberleriyle gündemi meşgul eden pide ekmek te bundan sonra 3 TL'den satışa sunulacak.

Un, yağ, şeker ve tuz fiyatlarında son üç ayda %300 oranında zam gelirken, yetkililerden gelen 'ekmeğe zam gelmesi kaçınılmaz' ifadeleri gerçeğe dönüştü. Van'da kent genelinde ekmek fiyatlarına yeniden zam geldi.

Somun ekmeğe ise, önümüzdeki hafta zam yapılması bekleniyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER