Van'da başarılı sporculara %100 burs desteği…

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Eğitim ve Öğretim Kurumları arasında ilk ve ortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel öğretim kurumlarında % 100 burslu olarak okumalarına imkân sağlayan "Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Van'da başarılı sporculara %100 burs desteği…

Van Valiliği Alipaşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş Birliği Protokolü" imza törenine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve özel okul temsilcileri katıldı.

Van'ın nüfusunun 63,4'nün yaşı 30'un altında olan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Vali Bilmez, Van'ın nüfusunun genç bir kitleden oluştuğunu vurguladı.

VALİ BİLMEZ: ORTA ÖLÇEKLİ BİR KENT NÜFUSU KADAR, ÖĞRENCİSİ OLAN BİR KENTİZ

"Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş Birliği Protokolü" imza töreninde konuşan Vali Bilmez, "Bakanlığımızın talimatıyla, ilimizde eğitim alanında faaliyet gösteren, özel müteşebbis ve kuruluşlarla birebir yapılan görüşmede, spor alanında ülkemizi temsil etmiş gençlerimize, destek amaçlı güzel bir çalışmaya imza atıldı. Kentimizin nüfusunun %63,4'ü yaşı 30'un altında olan kişilerden oluşuyor. Van'ın nüfusu genç bir kitleden oluşuyor. Sadece ilk, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci sayımız 360 bin civarındadır. Orta ölçekli bir kent nüfusu kadar, öğrencisi olan bir kentiz. Eğitim alanında güzel gelişmelerin de olduğuna da şahitlik ediyoruz. Halen çok eksik olduğumuz, alanlarımız da maalesef bulunmaktadır. İl merkezi başta olmak üzere, özel sektörde de eğitime ciddi katkı sunan kurum ve kuruluşlarımız var. Bugün ona örnek teşkil edecek, bir çalışmaya imza atıyoruz. Bazı iyiliklerin örnek olması açısından, sadece halkın bilmesi yetmiyor. Burada kimsenin reklama, tanıtıma ihtiyacı yok. Okullarımızın yaptığı bu katkının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu okullara kayıt yaptırdığımız çocuklarımızın da velisi olmamız lazım. Anne-babasının dışında, sizlerin birer veli olmanız gerekiyor. Bu öğrencilerin takipçisi olmamız lazım. İnşallah buradan güzel bir çalışma çıkar ve diğer illere de örnek teşkil eder. Sporda çok başarılı olan gençlerin, sınavlarda da çok başarılı olduğunu görüyoruz. Bazen de çocuk tamamen kopuyor. O kopmanın olmaması için özel bir takibe ihtiyaç var. Okul idarelerimiz bu çocuklara biraz ilgi gösterirlerse memnun kalacağız" diye konuştu.

İNANÇ: 18 ÖZEL EĞİTİM KURUMU TALEBİMİZİ OLUMLU KARŞILADI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, "Geçtiğimiz dönemde, bakanlığımızca Ankara'da, Özel Eğitim Kurumları Derneği ile yapılan protokol kapsamında, başarılı sporcularımıza % 100 eğitim desteği çalışması başlatıldı. Ancak bu merkezde yapılan protokol içeriğindeki ÖZDER'e üye okul, maalesef ilimizde bulunmamaktaydı. Dolayısıyla bu protokolün getirdiği avantajdan bizim çocuklarımız maalesef faydalanma imkânı bulamayacaktı. Bakanlığımızın bizlere talimatı doğrultusunda, ilimizdeki bütün özel eğitim kurumlarıyla bu hususu müzakere ederek, bakanlığımızın da merkezde yapmış olduğu protokolün taslağını kendilerine sunarak, destek talebinde bulunduk. İlimizde hizmet veren 20 tane özel eğitim kurumumuzdan, 18 tanesi, bu talebimizi tereddütsüz bir şekilde, olumlu olarak karşıladı. Bu anlamda Van gençliği adına kendilerine teşekkür ediyorum.  Bu kapsamda bu okullarımız hiçbir öğrenciden bir kuruş almadan, bütün masraflarını üstlendiler. Bütün okullarla yapmış olduğumuz görüşmede, müdür yardımcılarımız, ilçe müdürlerimiz, şube müdürlerimizden, her bir öğrenciye, bir veli tayin edeceğiz. O sporcumuzun okuldaki gidişatını, akademik durumunu birebir takip edeceğiz. Çocuklarımızı özel okullara teslim edip, sırtımızı dönmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokol kapsamında olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında, Ulusal Spor Faaliyetlerinde (Ulusal Spor Faaliyetleri  Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleri) son 2 yıl içerisinde altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını Bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar %100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Van'da faaliyet gösteren Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi, Van Bil Koleji, Egebil Eğitim Koleji, Bahçeşehir Koleji, Açı Koleji, Uğur Okulları Simya Koleji, Bahçeşehir Koleji, Açı Koleji, Uğur Okulları, Yükseliş Koleji, Hürriyet Koleji, Yöntem Koleji, Düşünür Koleji, Özel Van Mektebim Koleji, Özel Van Final okulları, Van Özel Batı Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Van Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Başak Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Yasin Ertaş Fen Teknoloji Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Teknokent Koleji arasında protokoller imzalanarak Vanlı sporcu öğrencilere % 100 eğitim bursu verilmesi sağlandı.

İmza töreni sonrası, Vali Bilmez, özel okul temsilcilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29