Van'da ballar, tanıtım için yuvarlandı

Van Arıcılar Birliği, '20 Mayıs Dünya Arı Günü' etkinlikleri kapsamında Van Balı'nın tanıtımına katkı yapmak için 'bal yuvarlama' yarışması düzenlendi. Van Arıcılar Birliği, Van Balı'nı tanıtmak için dünya bir ilki Van'da hayata geçirdi.

Van'da ballar, tanıtım için yuvarlandı

  Van Arıcılar Birliği tarafından Kurubaş Zirvesi'nde '20 Mayıs Dünya Arı Günü' etkinlikleri kapsamında Van Balı'nı tanıtma etkinliği kapsamında 'bal yuvarlama' yarışması düzenledi. 20 kişinin katılım sağladığı yarışmada, dik yamaçtan aşağı doğru hızlı bir inişle bal kutusu yuvarlandı.

  Yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde bal kutusunu yakalayan Neçirvan Mamedi isimli genç altın ile ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara ise farklı ödüler verildi.

  "BİZİM AMACIMIZ VAN BALINI DÜNYA VE AVRUPA'YA TANITMAK"

  Etkinlikte konuşan Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, "Bildiğiniz gibi bu gün Dünya arıcılar günü. Biz Van arıcılar birliği olarak ilk kez bir etkinlikle kamuoyunun karşısına çıktık. Bu etkinliğin adı da 'Bal Yuvarlama Yarışması' neden bal yuvarlama yarışması? Biliyorsunuz arıcılarımız kırsal alanda yaşamlarını geçirdikleri için çok zor şartlarla karşılaşıyorlar. Burada da koşarak o zorluğu gösterdiler. Şuanda Van'ın en yüksek kesimlerinde bulunuyoruz. Bulunduğumuz mevsim itibari ile arıcının ve arının yoğun bulunduğu bir aydayız. Biz birinci gelen arkadaşımızı tebrik ediyoruz kendisini altınla ödüllendirdik ve diğer arkadaşları da teselli ödülleri ile motive ettik. Bizim amacımız Van Balını Dünya ve Avrupa'ya tanıtmak. Hastalık ve tedbirler kapsamında maalesef katılım az oldu. Birde ilk olduğunda katılımda istediğimiz yoğunluğu elde demedik. Ama bunu gelenek haline getirerek her sene düzenli olarak bu festivali yapmaktır" ifadelerini kullandı.

  "ÇOK BÜYÜK BİR AZİM VE HIRS GÖSTERDİM"

  Yarışmada birinci olan Nerçirvan Muhammedi ise, "Van Arıcılar Birliği tarafından bu yıl ilk kez böyle bir yarışma düzenlendi. Servisten gelirken de arkadaşlara söyledim inanmak başarmanın yarısıdır. Kazanacağıma inancım her zaman tamdı. Çok büyük bir azim ve hırs gösterdim. Kazandığım içinde hayli mutluyum.  Koşarken baya zorlandım ancak gözüm daima hedefte idi. Ve sonuç olarak kazandım" dedi.

  Ailelerinde katılım sağladığı etkinlik, ödül töreniyle sona erdi.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER