Van'da arıcı olmak isteyenlere kurs

2022 yılı 'Van Arıcılığını Geliştirme Projeleri Programı' çerçevesinde planlanan çiftçi kurslarının bir ayağı olan 'Arı Yetiştiriciliği' konulu kursun sonuncusu Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde başladı.

Van'da arıcı olmak isteyenlere kurs

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde başlayan ve 15 gün sürecek kursa katılım sağlayan 192 kursiyerden başarılı olanlara Arıcılık Belgesi verilecek.

"BİRÇOK KONUDA EĞİTİMLER VERİLECEK"

Arıcılık kursunun açılışında konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından verilen 'Arı Yetiştiriciliği Kursu' Halk Eğitimi Merkezi modüler programı çerçevesinde 84 saat olarak planlanıp 15 günde tamamlanacaktır. Kursiyerlere kurs boyunca bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında teorik ve pratik anlamda bilgiler verilecek" dedi.

Müdür Görentaş ayrıca Van Valiliği desteği ve Van Büyükşehir bütçesiyle 14 milyon TL bütçeli projeler ile Van arıcılığına büyük destek sağlandığını belirterek, 2023 yılı içerisinde il ve ilçe müdürlüklerinde arıcılık kursları verilmeye devam edeceğini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER