Van Büyükşehir 70 mevsimlik işçi alacak

Van Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde istihdam edilmek üzere farklı meslek gruplarından 70 mevsimlik işçi alınacağı açıklandı.

Van Büyükşehir 70 mevsimlik işçi alacak

İstihdama katkı sağlamak ve yaz aylarında artan iş yükünü hafifletmek amacıyla, Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden BELVAN Ulaşım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde 70 mevsimlik işçi (5 ay 29 gün) alınacağı belirtildi.

Van merkez ve ilçe şantiyelerinde, üst yapı, bakım onarım, asfalt ve yol çalışmalarında çalıştırılmak üzere mevsimlik işçi (5 ay 29 gün) olarak görevlendirmek üzere;  21 genel beden işçisi, 13 kamyon şoförü, 5 tır şoförü, 5 aşçı, 2 loder operatörü, 5 silindir operatörü, 2 finişer operatörü, 2 dozer operatörü, 3 otobüs şoförü ve 2 freze (asfalt kazıma) şoförü olmak üzere toplamda 60 adet mevsimlik işçi alınacağı duyuruldu.

Ayrıca Belediye binası ve bağlı tesislerin özel güvenlik hizmetlerine duyulan ihtiyaç nedeniyle 7 erkek özel güvenlik görevlisi, 3 kadın özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 10 güvenlik görevlisi (5 ay 29 gün) çalıştırılmak üzere istihdam edileceği açıklandı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden de duyurusu yapılan alımlar şeffaflık ve liyakat esaslı olarak kura usulü ile gerçekleştirileceği ifade edildi.

ALINACAK İŞÇİLER NOTER HUZURUNDA KURA İLE BELİRLENECEK

Başvuruların 29 Nisan 2022- 03 Mayıs 2022 tarihleri arasında sadece internet üzerinden online olarak kariyer.van.bel.tr adresine yapılacak olan alımlarda, posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmezken, internetten alınacak başvurular için son tarih 03 Mayıs 2022 Salı günü saat 17:00 olarak belirlendi.

Başvuru kriterlerine uygun olduğu belirlenen adaylar için 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 14:00’da Van Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet binasında bulunan ihale salonunda Noter huzurunda yapılacak kuraya alınacak ve kura sonucunda asil ve yedek adaylar belirleneceği vurgulandı.

Belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak olan kuraya pandemi nedeniyle katılımcı alınmayacağı belirtilirken, ayrıca başvuru ile ilgili özel ve genel şartlara, www.van.bel.tr adresindeki duyurular kısmından ulaşılabileceği ifade edildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER