Van, bu yıl fuarlara doyacak…

Van'da 2020 yılında pandemi nedeniyle fuarlar anlamında durgun bir dönem yaşanırken, 2021 yılında ise 11 fuar düzenlendi. 2022 yılı için hedefini büyüten Ajans Asya Fuarcılık, bu yıl çok sayıda fuar düzenleyecek.

Van, bu yıl fuarlara doyacak…

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilenen sektörlerden biri de fuarcılık sektörü oldu. 2020 yılında pandemi nedeniyle durgun bir fuar sezonu geçiren Van, 2021 yılında 11 fuara sahipliği yaptı. Ajans Asya Fuarcılık, bu yıl düzenleyeceği fuarlarla adından bir kez daha söz ettirmeyi hedefliyor.

2021 yılında Van Yöresel Ürünler, Gıda ve El Sanatları Fuarı, Van Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı, Van Evlilik Hazırlıkları, Gelinlik, Çeyiz Eşyaları Fuarı, Kent İhtiyaçları ve Belediye Ekipmanları Fuarı, İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı, Van Mutfak, Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı, Van Beautylife Expo Fuarı, Van Güneş Enerjisi ve Yenilenebilir Enerji Fuarı ve 11. Uluslararası Van Doğu Anadolu Turizm Kongre ve Fuarı düzenlendi.

Ajans Asya Fuarcılık ve Anatolia Fuar A.Ş. tarafından bu yıl Van'da çok sayıda fuar düzenlenecek. Yıl içerisinde düzenlenecek olan fuarlarla Van'ın fuarlar anlamında marka haline getirilmesi hedefleniyor.

İlk olarak Anatolia Fuar A.Ş. 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında Geleneksel 7. Van Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarı ve Van Giyim Festivali ile başlayacak olan fuarlar serüveni, 16-20 Mart tarihleri arasında Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı ile devam edecek.

29 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında 12. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na ev sahipliği yapacak olan Van, 19-22 Mayıs tarihleri arasında ile bölgenin en büyük inşaatı fuarı olan Van Yapı İnşaat ve Emlak Fuarı düzenlenecek.

Ajans Asya Fuarcılık ve Anatolia Fuar A.Ş. tarafından bu yıl düzenlenecek olan fuarlarla, Van adeta fuarlara doyacak.

"VAN'I BU YIL FUARLARA DOYURACAĞIZ"

Bu yıl Van'da önemli fuarlar düzenleyeceklerini belirten Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "2020 yılı pandemiden dolayı fuarlar açısından da durgun geçti. 2021 yılında düzenlediğimiz fuarlarla kente bir hareketlilik getirdik. Bu yıl ise düzenleyeceğimiz fuarlarla Van'ın adından söz ettireceğiz. Van'ı bu yıl fuarlara doyuracağız. Bu yıl yoğun bir sezon bizi bekliyor. Fuarlar şehre bir bütün olarak hizmet eder. Van'ın fuar turizminden daha fazla pay alma vakti gelip geçmiştir. Bu hedefimizden yola çıkarak, kurumlarımızla işbirliği içerisinde, Van'ı fuarlar şehri yapmak istiyoruz. Van fuarlar anlamında ne önemli merkezlerinden biridir. Van'da düzenlenen her fuarın şehre çok ciddi ekonomik katkısı oluyor. Bu yıl düzenleyeceğimiz fuarlar Van'a çok şey katacak. Küresel ölçekte pandemi sebebiyle fuarcılık önemli yara aldı. Yeni yılda gelecek vaat eden fuarlar düzenlemeye devam edeceğiz. Van'ın fuarlar kenti olması yönünde yoğun çaba harcıyoruz. Yapacağımız fuarlarda sadece sektörler değil, taksicisinden kahvecisine, otelcisinden lokantacısına kadar herkes üzerine düşen payını alıyor. Van'ın ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

"VAN'I ORTADOĞU'DA BULUŞMA ARENASI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Tüm olumsuzluklara rağmen düzenledikleri fuarlarla kentin ekonomisine katkı sunduklarını belirten Güler, "Ajans Asya Fuarcılık olarak 2011 yılında devraldığımız fuarları bugüne kadar yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen aralıksız devam ettirerek ilimizin ekonomisine, kalkınmasına istihdamına ve tanıtımına katkı sunduk. 2011 yılından bu yana yaptığımız 100'e yakın fuarda 2 bine yakın firmayı 3 milyona yakın ziyaretçi ile buluşturduk. Bilindiği gibi 2020 yılı başında başlayan pandemi süreci ile birlikte dünya geneli birçok organizasyon iptal oldu. Van'da bundan nasibini aldı. Pandemi öncesi Van olarak fuarlarda yakaladığımız başarılı ivmeyi devam ettirerek Van'ı Ortadoğu'da buluşma arenası yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda ülkemiz başta olmak üzere ilimizin ve bölgemizin ticari ve ekonomik hayatında yeni trendleri takip edip bu yönde fuarlar yapma gayret ediyoruz. 2022 yılında da nitelikli ziyaretçiyi, yani alıcıyla, satıcıyı aynı anda daha pratik buluşturmayı planlıyoruz. Fuarlarımız yine güzel olacak ve çok sayıda nitelikli ziyaretçimiz olacak. Bütün tedbirler alınarak yapılacak" diye konuştu.

"FUARLARIN ŞEHRİN TAMAMINA BÜYÜK BİR KATKISI VAR"

Van gibi yeni kalkınan illerde fuarların katkısının çok önemli olduğuna vurgu yapan Güler, "Fuarlar taksicisinden, lokantacısına, otelcisinden, fabrikatörüne kadar her kesimi ilgilendiriyor. Tüm sektörleri bir arada etkileyen bir durum, fuarlara gelen insanlar daha çok alım gücü yüksek olan insanlardır. Bu insanlarda gittikleri yerlerde iyi harcamalar yapıyorlar. İyi otellerde kalıyorlar, iyi restoranlarda yiyorlar, iyi yerlerde alışveriş yapıyorlar ve o yörenin kültürel değerlerine çok önemli katkılar sunuyorlar. Dolayısıyla normal bir kültür turuyla gelen turistle, çok daha farklı ve çok daha verimli oluyor. Yatırımların birçoğu genelde fuarlar aracılığıyla başlar. Aynı zamanda fuarların yapıldığı iller markalaşmaya yüz tutmuş ve tanıtımını çok büyük bir katkısı var. Fuarlar aracılığıyla insanlara ulaşabiliyorsunuz. Şehrin tamamına büyük bir katkısı var. Hem turizme, hem tanıtıma hem de yatırıma çok büyük katkıları olan, şehri markalaştıran, şehri cazibe merkezi haline getiren çok büyük bir unsur" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER