Van Balığı av yasağının sona ermesine sayılı günler kaldı

Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden Van Balığı, av yasağı süresince göl çevresinde, akarsu ağızlarında ve kent merkezinde alınan sıkı önlemlerle korunmaya devam ederken, 14 bin insanın geçim kaynağı olan Van Balığı av yasağı 15 Temmuz'da sona  erecek.

Van Balığı av yasağının sona ermesine sayılı günler kaldı

Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden Van Balıklarının neslinin korunması amacıyla 15 Nisan'da başlayan av yasağı 15 Temmuz'da bitecek. Av yasağı süresince akarsular havadan ve karadan sürekli denetleniyor.

15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde yumurtalarını bırakmak için suyun tersine yüzerek görsel şölen sunan Van Balıklarını korunması amacıyla alınan önlemler sıkı bir şekilde uygulanmaya devam ederken, 14 bin insanın geçim kaynağı olan Van Balığı av yasağı 15 Temmuz'da sona erecek.

Göl kıyısında bulunan Van'da 6, Bitlis'te ise 3 ilçede yaklaşık olarak 14 bin insanın geçim kaynağı olan Van Balığı, bu yıl sıkı bir şekilde korunmaya devam ediyor. Alınan sıkı önlemlerle bu yıl kaçak avcılığın önüne de büyük ölçüde geçildi.

15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde yumurtalarını bırakmak için suyun tersine yüzen, önüne çıkan engelleri adeta uçarak aşamaya çalışırken görsel şölen sunan Van Balığı, sıkı bir şekilde korunuyor.

3 bin 713 kilometrekarelik alana sahip olan Van Gölü, Van İl Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda bulunan bin 965 kilometrekare alan ve 274 kilometrelik kıyı şeridinde Erciş ve Edremit Sahil Bot ile Çevre Koruma görev timleri sıkı almaya devam ediyor.

Yıllık 14 milyon dolarlık bir ciroya sahip ve bölgede 14 bin insanın geçimini sağladığı Van Balığı, 15 Temmuz tarihinden sonra avlanabilecek.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER