Van 1. Amatör'de heyecan sürüyor

Van 1. Amatör küme karşılaşmaları 2 grupta kıyasıya mücadelelerle devam ediyor. 2 grupta toplam 12 takımın mücadeleleri sporseverler tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Van 1. Amatör'de heyecan sürüyor

Van 1. Amatör kümede geride kalan 3 haftalık maraton sonunda A grubunda 9 puanlı Gürpınar Belediyespor, B grubunda ise yine 9 puanlı İpekyolu Belediyespor lider konumunda bulunuyor.

Her hafta sonu İŞGEM, Sanayi ve ilçe takımlarının sahalarında oynanan karşılaşmalara, eskiye göre daha yoğun bir ilginin olması gözlerden kaçmıyor.

Hafta sonu oynanan karşılaşmalarda Gürpınar Belediyespor, Hürriyetspor'u 4-2 mağlup ederken, Van DSİ Spor ise, Van Gençlikspor'u 4-1'le geçti.

İlvanspor, Tuşba Gençlikspor'u 5-1 gibi net bir skorla geçerken, Altay Eğitim, Kartalspor'u 6-0 mağlup etmenin sevincini yaşadı.

İpekyolu Belediyespor, sahasında Yeşil Gevaşspo'u 2-0 mağlup ederken, Özalp Gençlik ile Van Yolspor ise 2-2 berabere kaldı.

Erciş derbisinde ise, Erciş Gençlik Belediyespor, Erciş 1 Nisan Spor'u 6-1 mağlup etti.

Futbol İl Temsilcisi Taner Coşkun yaptığı açıklamada, "Amatör ligimiz herhangi bir sorun yaşanmadan başladı ve devam ediyor. Şuan anda U 14 ligimiz ve Amatör 1. küme maçlarımız devam ediyor. Tüm spor sevenleri maçlara bekliyoruz. Gösterdikleri centilmenlik ve özveriden dolayı da tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Ligin 4. Hafta maçları bu hafta sonu oynanacak. Gelin Amatöre destek verelim" dedi.

B Grubunda Pazar günü Erciş 1 Nisan Spor, sahasında Başkale Gençlik Spor'u konuk ederken, Van DSİ Spor ise, Tuşba Gençlikspor ile karşı karşıya gelecek.

Yeşil Gevaş Spor evinde Erciş Gençlikspor'u misafir ederken, İlvanspor ise sahasında İpekyolu Belediyespor ile kozlarını paylaşacak.

Van Gençlikspor ise haftayı bay geçecek.

A Grubunda ise, Van Yol Spor, Van Özel Hürriyet Eğitim Kurumu Spor'u konuk ederken, Van Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor ise, Van Özel Gençlik Spor'u konuk edecek.

Van Kartalspor, Erciş Örene Spor'u ağırlarken, Gürpınar Belediye Gençlik Spor ise, Van Altay Eğitim ve Kültür Spor'u konuk edecek.

Van Bölge Gazetesi: Salih Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER