Vali Bilmez, Bahçesaray'da, Büyükşehir'in çalışmalarını inceledi

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri inceledi.

Vali Bilmez, Bahçesaray'da, Büyükşehir'in çalışmalarını inceledi

    Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Başdinç ile birlikte Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

   İlçede Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı tarafından karşılanan Bilmez ve beraberindekiler, ilk olarak Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Yukarı Narlıca Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti.

   Yapılan ziyaretlerin ardından Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler Büyüykşehir Belediyesi tarafından Ünlüce, Çatbayır, Doğanyayla mahalle yolarına yapılan yakaşık 10 kilometre uzunluğundaki asfalt yolda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesince Feqiyi Teyran Türbesi ve çevresinde yürütülen onarım yenileme ve yürüyüş yolu çalışmalarını da denetleyen Vali Mehmet Emin Bilmez burada mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

   Daha sonra İlçe merkezinde yapımı devam eden Sündüs Şehitlik Anıtı'nı ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez yürütülen çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alarak alanı gezdi.
Son olarak Vali Mehmet Emin  Bilmez ve beraberindekiler İlçede yeni hizmete sunulan Bahçesaray Öğretmenevi 'ne giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan gezi ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Mehmet Emin Bilmez, iki  yıl önce çığ düşmesi nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği Van-Bahçesaray kara yolunda, başka can kayıplarının olmaması ve ulaşımın güvenli sağlanması için sıkı önlemler alındığını söyledi.

   Büyükşehir Belediyesi olarak İlçede 3 mahalle yolunda yaklaşık 10 kilometrelik sıcak asfalt çalışması ve Feqiyi Teyran Türbesi ve çevresinde yenileme onarım ve yürüyüş yolu yaptıklarını da belirten Bilmez,  "Kar tünelleri mi yapılsın, yukarı Narlıca'dan merkezi bir tünel mi yapılsın yoksa Gevaş üzerinden tünel ve yeni bir yol mu yapılmalı, bunun çalışması genel müdürlük tarafından yürütülmektedir. O bitince inşallah ihale süreci başlayacaktır. Karayolları Bölge Müdürlüğünün analizlerinde çığ tehlikesi halinde yollar kapatılacak. Bazen tamamen kapatılacak bazen günün belirli bir saatinden sonra kapatılacak. Karayollarından talep gelmesi halinde Çatak tarafında Çatak Kaymakamlığı, Bahçesaray tarafından da Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından yol tamamen fili olarak kapatılacak." ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2021, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER