Vali Bilmez: Aşılarımızı tamamlayalım

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, birinci doz koronavirüs aşısını yaptıranlara ikinci doz aşısını da yaptırmaları için çağrıda bulundu. Vali Bilmez, Van'ın koronavirüs tablosunda birinci doz oranında mavi kategoride yer aldığını belirterek, ikinci doz oranında ise halen kırmızı kategoride yer aldığını vurguladı.

Vali Bilmez: Aşılarımızı tamamlayalım

Koronavirüs ilk doz aşı oranı yüzde 79 olan Van'da, ikinci doz aşı oranı ise yüzde 54. Van, ikinci doz aşı oranında kırmızı kategoride yer alırken Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Vanlıları aşı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Van'da vaka sayısında ciddi bir düşüşün söz konusu olduğunu belirten Vali Bilmez, geçtiğimiz ay 8 binlerde olan vaka sayılarının şuanda bin 500 civarında seyrettiğini vurguladı.

"MUTLAKA AŞILARIMIZI TAMAMLAYALIM"

Pandemiyle ilgili süreci çok yakından takip ettiklerini ifade eden Vali Bilmez, "Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız süreci birebir takip ediyor. Birinci doz aşıda mavi olduk, ama 2'inci doz aşı da daha yüzde 50'lerdeyiz. İnşallah bunu da en kısa sürede mavi yapmak için çabalıyoruz. Ama vaka sayılarımızda ciddi bir düşüş var. Şuan bütün okullarımız açıldı. İlimizde bin 500 civarında okulumuz var ve sadece 7 sınıfımızda vaka tespit edildi. Her geçen gün vaka sayılarımız azalıyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti için kendilerine teşekkür ediyorum. İkinci doz aşı olmayan vatandaşlarımızın aşılarını seyyar gezen ekiplerde, çarşı merkezinde, parklarda kurulan stantlarda, aile hekimlerinde ve hastanelerde aşı olabilirler. Mutlaka aşılarımızı tamamlayalım. Aşı olmamış olanlarında aşı olmalarını öneriyoruz. Bizim eğitimimiz inşallah bir daha aksamaya uğramayacak, esnafımız bir daha kısıtlamalarla mağdur olmayacak. Van halkı genel anlamda tedbirlere riayet etmektedir. Ama elimizdeki tek silahımız da aşıdır, aşı konusunda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Emek veren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bütün yetkililere de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GENEL DURUMUMUZ İYİ"

Van'ın vaka sayısı itibariyle, iyi illerden biri olduğunu belirten Vali Bilmez, "Önümüzdeki süreçte vaka sayılarında biraz daha düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Hastanedeki yatan hasta sayımız da oldukça düştü. Şuan toplam pozitif vaka sayımız bin 500 civarında, ama geçen ay 8 binlere kadar çıktık. Şuan toplam hasta sayımız bin 500 civarında. İnşallah bunu daha aşağı çekeriz. Hastanede yatan hasta sayımız da tüm il geneli de 200'ün altına indi. Genel durumumuz iyi. Eğitimimiz de umduğumuz gibi gidiyor. Herhangi bir aksama ve sıkıntımız yok. Öğretmenlerimizde ve öğrencilerimizde korktuğumuz bir vaka durumumuz yok. Eğitimimizde devam ediyor" dedi.

VALİ BİLMEZ'DEN MUHTARLARA KAÇAK GÖÇMEN UYARISI

Van'da devam eden göçmen kaçakçılığına da değinen Vali Bilmez, "Sınırlarımızdaki önlemleri 3 yıldır sürekli olarak, oradaki hem personel sayısı hem araç sayısı hem de fiziki engelleme konusunda her gün çalışma yapılmakta. Minimize düzeye indirildi. Ama buna rağmen zaman zaman bir şekilde sınırları geçen, şok evlerde saklanan, tali yollardan geçmeye çalışanlar oluyor. En son Van Gölü'nde şişme botla 60 civarında göçmen kaçakçılar tarafından karşıya geçirmeye çalışılırken sahil güvenlik tarafından yakalandı. Bu konuda ben muhtarlarımızın daha duyarlı olmalarını, emniyet, jandarma ve sahil güvenliğe yardımcı olmalarını, özellikle göl etrafındaki köylerimizin bu konuda daha duyarlı olması konusunda uyarıyorum" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER