Vali Bilmez: Aşı olmayanlardan savunma alacağız

Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Vali Bilmez, kamu kurumlarında çalışıp da, aşı olmayanları tespit ettiklerini ve gerekli uyarıları yapacaklarını, bir mazereti olmayıp, bu konuda olumsuz tavır sergileyen kamu çalışanlarından savunma alacaklarını ifade etti.

Vali Bilmez: Aşı olmayanlardan savunma alacağız

Fidanlık Parkı'nda düzenlenen toplantıya Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelik, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvanlı,  Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan, Başkan Danışmanı Sinan Hakan, daire başkanları ve İpekyolu ilçesindeki muhtarlar katıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvanlı, 2019 yılından bu yana yaptıkları hizmetleri anlattıktan sonra söz alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, aşının önemine vurgu yaparak, biran önce aşı oranında istenilen seviyeye ulaşmak istediklerini ifade etti.

"ELİMİZDEKİ TEK SİLAHIMIZ, KOZUMUZ AŞIDIR"

Her bir mahalle muhtarından günlük 50 kişi aşı ettirme taleplerinin olduğunu belirten Vali Bilmez, "Bugün burada İpekyolu ilçemizdeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelip, her bir mahallemizin genel anlamda, ilçemizin sorunlarını konuşmak, daha çok Van Büyükşehir Belediyesi olarak, mahallelerimizle ilgili sorunları muhtarlardan dinlemek, onlara olan taleplerimizi de kendilerine iletmek anlamında bir araya geldik. Göreve başladığımız günden itibaren, muhtarlarla toplantılarımız sürekli devam ediyordu. Pandemiden dolayı bir süre bu toplantılara ara vermek zorunda kaldık. Tekrar bu toplantılarımıza İpekyolu ilçesi ile başladık. Bundan sonra Tuşba ilçesindeki muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Burada özellikle aşı konusunda muhtarlarımızdan taleplerimiz var. Her bir mahalle muhtarımızdan her gün ilk doz aşısını olmamış 50 kişiyi aşı ettirme talebimiz var. İnşallah en kısa sürede haritada Van Mavisi rengine bürüneceğiz. Okullarımız açıldı. Tekrar kısıtlamaların olmaması için, esnafımızın sıkıntı çekmemesi için, elimizdeki tek silahımız, kozumuz aşıdır. İnsanlarımızı aşı etme konusunda, başta muhtarlarımız olmak üzere, herkes elini taşın altına koymalıdır. Aşı oranımızı biran önce yükseltmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklarımız artık sıkıldı. Uzaktan eğitimle, eğitim görmeleri artık mümkün değil. Birçok mahallemizde çocuklarımızın sağlıklı internete girme imkânı maalesef yok. Bundan dolayı hayatın biran önce normale dönmesi gerekiyor" diye konuştu.

"TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bölgenin bu yıl kuraklık yaşadığını belirten Vali Bilmez, "İpekyolu ilçesi, bilindiği gibi eski Van Belediyesi'nin merkezini oluşturmaktadır. İpekyolu ilçesinde yer yer kaldırım işgalleri, sokakta mendil satan çocuk sorunları var. Park ve bahçelerin kullanımı konusunda muhtarlarımızın bizden talepleri var. Tarımsalla ilgili muhtarlarımızın ciddi talepleri var. Araç konusunda bu yıl bazı sıkıntılar yaşadık. Bölgemiz bu yıl özellikle çok kurak geçti. Hem içme suyu sorunu, hem sulama suyu sorunu, hayvan içme suyu sorunu, arazi yollarıyla ilgili muhtarlarımızın taleplerini aldık. Eğitim, sağlık alanındaki talep ve ihtiyaçlarını da alarak, onların birebir takipçisi olacağız" dedi.

"TOPLUMA ÖNDER KONUMUNDA OLANLARIN HERKESTEN ÖNCE AŞI OLMASI GEREKİYOR"

Vali Bilmez, Van'da kamu kurumlarında çalışıp da aşı olmayanları tek tek tespit ettiklerini belirterek, "Van'da şuanda görev yapan öğretmenlerimizin %77'sinin aşı olduğunu, halen Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan 20 bin personelden, 2 bin 335'nin halen aşı olmadığını isim isim belirledik. Hepsine teker teker ulaşarak, aşı olmalarını sağlayacağız. Aynı şekilde, imamlardan da aşı olmayanlara, aşı konusunda gerekli uyarıları yapacağız. Topluma önder konumunda olan, öğretmenin, imamın, herkesten önce halk sağlığı sorunu olan bu konuda önderlik yapması gerektiğini inanıyoruz. Daha önce de söyledik, bir mazereti olmayıp bu konuda olumsuz tavır sergileyen kamu çalışanlarını uyaracağız. Gerekirse savunma alacağız. İmam gibi, öğretmen gibi, muhtar gibi, kanaat önderi olan, topluma örnek olan kişilerin mutlaka aşı olması lazım ve aşı oranımızı arttırmamız gerekiyor. Vaka sayılarımız 2-3 hafta önce günlük 450 civarındaydı. Şuanda 150 bandına kadar düştü. İnşallah önümüzdeki süreçte biraz daha düşer ve hayat biraz normale döner" ifadelerini kullandı.

"MUHTARLARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Muhtar, devletin mahalledeki gözü, kulağı konumunda olduğunu belirten Vali Bilmez, "Arzumuz ve dileğimiz, muhtarlarımızla sık sık bir araya gelmek. 19 Ekim'de Muhtarlar Günü kapsamında bir program yapmayı planlıyoruz. 693 mahallemiz var. Sorunların konuşulduğu, taleplerin alındığı bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Muhtar, devletin mahalledeki gözü, kulağı konumundadır. Muhtarlara bu anlamda ciddi görevler düşünüyor. Muhtar aynı zamanda kendi mahallesinin kanaat önderidir. Eğitim, sağlık anlamında köprü görevi görüyor. Muhtarlar aynı zamanda zor bir görevde ifa ediyor. Muhtarlar devlet nezdinde en kılcal damar konumunda olup, devlet adına, devlet yetkilileri adına, hep gören göz, hem duyan kulaktır. Her muhtar kendi mahallesi için sefer olma konusunda bir kamu görevlisidir. Bir muhtarın ben aşı olmuyorum, kimseye de aşı yaptırmıyorum deme hakkı yoktur. Onun görevi, aşı kampanyasına var gücüyle destek vermektir. Bundan dolayı yasal sorumluklarımız da var. Muhtarlar ilçe belediyesinin birer alt birimidir. Bundan sonraki süreçte inşallah sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Mahallerimizi ziyaret ederek, muhtarlarımızla da bir araya gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ise kısa birer konuşma yaptılar.

Muhtarlar da görüş ve önerilerde bulunduktan sonra, Fidanlık Parkı'nı gezdiler.

Toplantıya 10 gün boyunca Van halkı adına Akdeniz'deki orman yangınlarında görev yapan personellerde davet edilerek, teşekkür belgeleriyle ödüllendirildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29