Vali Balcı, kitap dağıtım törenine katıldı

Van Valisi Ozan Balcı, kentteki tüm İmam Hatip Liseleri için Kitap Van Projesi kapsamında alınan 17 bin kitabın dağıtım törenine katıldı.

Vali Balcı, kitap dağıtım törenine katıldı

Liseler için 17 bin kitabın dağıtım törenine Van Valisi Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Selahattin Eyyubi Lisesindeki tören Kitap Van projesi kapsamında yapılan faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

“4 MİLYON KİTAPLA TÜRKİYE’DE EN ÇOK KİTABA SAHİP İL OLDUK”

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, kitap okumanın önemine dikkat çekerek “Sizleri sevdiğimiz ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için bu yatırımları sizlere yapıyoruz. Çünkü kitap okuyanlar hayallerini gerçekleştirebilir ve daha başarılı olurlar. Sizler geleceğe hazırlanırken sizlere destek vermek çok kıymetli bir iş. Tematik liselere özel kitap alıyoruz. Bugün de İmam Hatip Liselerine özel kitap aldık. Kitap adına çok güzel işler yaptık. Biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip il olduk. 300 okulumuza yeni kütüphane yaptık. 11 bebek-çocuk kütüphanesini bitirdik. Açılışını yapacağız. Tiyatronun yanına yeni bir çocuk kütüphanesi ve bir kültür merkezi yapıyoruz. İpekyolu Bostaniçi mahallemizde yeni bir kütüphane açıyoruz. Yine Edremit’e yeni bir kütüphane açıyoruz. Okullarda 1 saat okuma saati yapıyoruz. 120 bin öğrencimize PTT kitap aracılığıyla 200 bin kitabı adreslerine kadar ulaştırdık. Okul ve halk kütüphanelerimiz çok zengin. Dünyanın en iyi yazarlarının kitaplarıyla çocuklarımızı buluşturduk. Bunlar çocuklarımızın kişisel gelişimine ve akademik başarılarına katkı sağlayacak. Devletimizin kaynaklarını yine devletin gerçek sahibi milletimize harcamaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER