Vali Balcı: Yayalar kırmızı çizgimizdir

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Van'da düzenlenen etkinlikte konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, trafikte önceliğin yayalara verilmesi gerektiğini belirterek, yayaların her zaman kırmızı çizgileri olduğunu ifade etti.

Vali Balcı: Yayalar kırmızı çizgimizdir

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganıyla başlatılan farkındalık etkinliği Van'da, İskele Caddesi Atatürk Lisesi önünde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen kampanyaların ardından bu yıl da 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmaları başlattı.

İskele Caddesi Atatürk Lisesi önündeki ana güzergah üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesi kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyanırken, yaya geçidinin üzerine ise, 'önce yaya' görselleri uygulandı.

İskele Caddesi Atatürk Lisesi önünde gerçekleştirilen 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' etkinliğine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve kurum amirleri katıldı.

"YAYALARA ÖNCELİK VERMELERİDİR"

Etkinlikte konuşan Vali Balcı, "Bugün İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde tüm Türkiye'de uygulanan 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' projesi kapsamında bizde Van'da öğrencilerimizle, halkımızla, çalışanlarımızla, ekip arkadaşlarımızla beraber 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganı altında yayalara öncelik vermek, trafik kurullarına uyma noktasında duyarlılık meydana getirmek için bu etkinliği düzenledik. Van'da da vatandaşlarımız, öğrencilerimiz trafik kurallarına uyuyorlar ve yaya geçitlerini öncelikli olarak kullanıyorlar. Bunda da büyük memnuniyet duyuyoruz. Sürücülerden de ricamız, yayalara öncelik vermeleridir. Bunu çok önemsiyoruz. Yayalar bizim her zaman kırmızı çizgimiz. Bu ne demektir. Öncelik hakkı yayalarımızındır. Yollarda, geçitlerde buna dikkat etmemiz lazım. Bu aynı zamanda hayata saygı duruşu, insanların yaşamlarına kıymet vermektir. Gözlemlediğim kadarıyla Van'daki hemşehrilerimiz de bu konuda duyarlı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Trafik kurallarına uyma konusunda, trafik kurallarının uygulanması konusunda, yayalara öncelik verilmesi konuşunda Van'daki sürücülerimiz duyarlılar. Buradan bütün hemşehrilerimizden ricamız, trafik kurallarına uymaları ve önceliğin de yayalara ait olduğunu unutulmamasıdır. Yayalar her zaman kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER