Vali Balcı, okul öncesi eğitimin önemine işaret etti

Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden anaokulunda incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, okul öncesi eğitimin önemine işaret etti.

Vali Balcı, okul öncesi eğitimin önemine işaret etti

Modern ve üst düzey standartlarda yapılan anaokulunda Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’den bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, “Van'ı geleceğe hazırlarken, okul öncesi eğitime çok ağırlık vereceğiz” dedi.

HEDEF 100 YENİ ANAOKULU

Üniversite yerleşkesinde yapılan okul öncesi eğitim kurumunun çok klas olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Okul öncesi eğitim, çocukların akademik, zihinsel, fiziksel anlamda gelişip ilerlemesinde büyük katkı sunmaktadır. İleriki yaşlarında daha başarılı olmaları açısından önemli. Anneleri ve annelerin işini çok önemsiyoruz. Van'ı geleceğe hazırlarken, okul öncesi eğitime çok ağırlık vereceğiz. İnşallah iki yıl içerisinde 100 tane okul öncesi bağımsız anaokulu yapacağız. Beş yaşındaki çocuklarda yüzde yüze, dört ve üç yaşlarındaki çocukların eğitiminde ise Türkiye standartlarının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Üniversitenin anaokulu örnek bir anaokulu. Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı’nın anaokulu ziyaretine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel de eşlik etti.

ÇİFTÇİYE VE ÜRETİCİYE TAM DESTEK

Vali Dr. Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ziyaret ederek üniversitenin yapısı bilimsel çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Şevli’nin makamında bilgilendirme yapılan Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Aromatik Bitkiler Bahçesini inceledi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tunçtürk’den  bilgi aldı.

 BİLİMSEL VE GELENEKSEL BİLGİYİ BİRLEŞTİRECEĞİZ

  Vali Dr. Ozan Balcı, Çiftçiye ve üreticiye her alanda destek vereceklerini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “İlimiz tarım ve hayvancılık anlamında yüksek potansiyeli olan bir il. Tarımı, hayvancılığı, çiftçiyi, üreticiyi, toprağı seven bir vali olarak üniversitemizde, ziraat fakültemizin dekanıyla, hocalarımızla konuştuk. Yapılacak işlerin anahtarını istişare ettik. Tarımsal, hayvansal üretime üniversitemizin, devletimizin, milletimizin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyeliyle destek vereceğiz. Çiftçimizin, üretimcimizin alın terinin, emeğinin her zaman yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah tarım hayvancılık adına, gerek koyunculuğun geliştirilmesi, gerek arıcılığın geliştirilmesi, gerek meyveciliğin geliştirilmesi, gerek mera ıslahı, gerek yeni türlerin adapte edilmesinde, özellikle de meyveciliğe tam destek vereceğiz. Çiftçinin, üreticinin, toprağı işleyen herkesin yanındayız. Bilimsel bilgiyle geleneksel bilgiyi de birleştirmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER