Vali Balcı, okul öncesi eğitime dikkat çekti

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, okul ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İpekyolu ilçesindeki Atatürk Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Balcı, okul öncesi eğitime dikkat çekti.

Vali Balcı, okul öncesi eğitime dikkat çekti

Atatürk Anaokulu'nda sınıfları tek tek dolaşan Van Valisi Ozan Balcı, aynı masaya oturduğu çocuklardan şarkılar dinleyip onlara kitap hediye etti. Bir sınıfta çocuklara hikaye kitabı okuyan Vali Balcı, minikler dikkatle dinledi.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Vali Balcı, 105 tane yeni anaokulu ve 19 kreş yaptıklarını, toplam 124 tane anaokulu ve kreşi (571 derslik) 1 yıl içerisinde eğitime kazandıracaklarını vurguladı.

Anaokullarındaki 30 bin öğrencinin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri için 185 anaokuluna 7,5 milyon TL donatı malzemesi aldıklarını ve 5 milyon TL kırtasiye malzemesi hediye ettiklerini söyleyen Vali Balcı, anaokullarının kütüphanelerini de kitaplarla zenginleştirdiklerini ifade etti.

"13 İLÇEMİZE BEBEK-ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ AÇIYORUZ"

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Vali Balcı, "Okul Öncesi eğitim çocukların gelişimine ve akademik başarısına büyük katkı sağlıyor. Bunun için 105 tane yeni anaokulu ve 19 kreş yapıyoruz. Toplam 124 tane anaokulu ve kreşi (571 derslik) 1 yıl içerisinde eğitime açacağız. Anaokullarımızdaki 30 bin öğrencimizin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri için 185 anaokulumuza 7,5 milyon TL donatı malzemesi aldık, 5 milyon TL kırtasiye malzemesi hediye ettik. Anaokullarımızın kütüphanelerini de kitaplarla zenginleştiriyoruz. Ayrıca çocuklarımızın eğitimine büyük önem verdiğimiz için 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphaneleri açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER