Vali Balcı, kitap dağıtım törenine katıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ‘Kitap Van Projesi’ kapsamında İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki gençlik merkezlerine verilen kitap dağıtım törenine katıldı.

Vali Balcı, kitap dağıtım törenine katıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı törende yaptığı konuşmada; amaçlarının çocukları dünyanın ve Türkiye'nin yazınsal türlerdeki büyük insanlarıyla, çizer, sanatçı, şair, romancılarıyla buluşturup, onların hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Balcı, hedeflerinin 2 milyon kitap olduğunu belirterek, “Bu anlamda çalışmalarımız var. 255 okul kütüphanesi yaptık. 13 ilçemizde bebek ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Yeni bir il halk kütüphanesi inşa edeceğiz. Edremit’te yeni bir kütüphane daha açtık. Kamu kurumlarına kitap aldık ve bütün camilere kütüphane kurduk. Kitabın önemine çok inanıyorum. Çocukların hayallerini gerçekleştirmeleri için kitap okumaları gerektiğine inanıyorum. Kitapları okutmak için ödül törenleri yapıyoruz. Van’ın kütüphanelerini Türkiye'nin en güzel kitaplarıyla zenginleştiriyoruz. 250 bin TÜBİTAK yayını aldık. Böylece değişik bir yelpazede çocukların hayal dünyalarına katkı sağlayacağız. Tematik liselere uygun kitaplar ve yabancı dil kitapları alıyoruz. Yine güzel bir proje başlattık. PTT kanalıyla kitap gönderiyoruz. kitapvan.gov.tr adresinden çocuklarımız kitap siparişi yapıyor. Türkiye'nin güzide kurumlarından PTT’mizin kıymetli posta çalışanları kitapları çocukların evlerine kadar götürüyor. Çocukların sınavlarda başarılı olmaları için etüt merkezleri kurduk. Şimdi hafta sonu çocuklar üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanıyor. Bizim bu çalışmalarımız gelecekte meyvesini verecek. Van’ın akademik başarısı 5 yıl içerisinde ilk sıralara çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2023, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER