Vali Balcı: Her çocuk en az bir spor dalıyla uğraşmalı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van'ın prestij projelerinden olan ve sporun alt yapısına büyük katkı sunacak 'Spor Van Projesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, her çocuğun en az bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini ifade etti.

Vali Balcı: Her çocuk en az bir spor dalıyla uğraşmalı

Gençlerle bisiklet süren, halay çeken Van Valisi Ozan Balcı'yı sporcu genç ve çocuklar coşkuyla karşıladı. Vali Ozan Balcı, coşkulu bir sporcu topluluğu ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen 'Spor Van Projesi'nin açılış töreninde konuşan Van Valisi Balcı, çocukların akademik başarısını çok önemsediğini belirterek, bunun yanında çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini de önemsediklerini ifade etti.

Çocukların sporla uğraşmaları, günde en az bir saat kitap okumaları, güzel sanatlarla uğraşmaları akademik başarılarına katkı sağlayacağını söyleyen Vali Balcı, il merkezi ve ilçelerde 14 yüzme havuzu, 17 tane kapalı spor salonu yaptıklarını müjdeledi.

"SPORSEVERLERE, SPORCU ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUM"

Programda konuşan Van Valisi Balcı, sporu ve sporcuyu seven bir Vali olarak sportif faaliyetleri desteklediğini belirterek, "Spor Van Projesinin kapsamında; beden eğitimi öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, milli eğitim camiamız, öğretmenlerimiz, gençlik spor teşkilatımız, öğrencilerimiz, kısacası sporu seven yediden yetmişe herkesle beraber her çocuğumuzun en az bir spor dalı ile uğraşmasına yâda bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmasına destek vereceğiz. Çocuklarımızın akademik başarısını çok önemsiyoruz. Ancak çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini de önemsiyoruz. Çocukların sporla uğraşmaları, günde en az bir saat kitap okumaları, güzel sanatlarla uğraşmaları akademik başarılarına katkı sağlayacaktır. Devletimizin ve milletimizin bütün imkânlarını, kabiliyet ve potansiyelini Spor Van Projesi için, çocuklarımız için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Bu projede görev alacak tüm personele, sporseverlere, sporcu çocuklarımıza güveniyorum. Bu projeye sahip çıkacağız ve başarılı olacağız. Spora ilişkin bütün faaliyetlere her anlamda destek vereceğiz. Bütün okullarımızın voleybol, basketbol sahalarını yapıyoruz. İl merkezimiz ve ilçelerimize 14 yüzme havuzu yapıyoruz. 17 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Sporcu fabrikası açıyoruz. Her ilçeye projenin anısına 'Spor Van 2023' adıyla bir voleybol sahası, basketbol sahası ve halı sahadan oluşan tesis kuruyoruz.  Allah'ın izniyle Van'ımızın çocukları başarıdan başarıya koşacak ve bölgesel, ulusal hem de uluslararası anlamda bütün madalyaları alacaklar. Eğitim bizim bir numaralı işimiz. Eğitime çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Eğitime ilişkin daha çok güzel işler yapacağız. Spor Van Projesi ilimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

'Spor Van Projesi'nin açılış törenine Van Valisi Ozan Balcı, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, kurum amirleri ve çok sayıda sporcu katıldı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29