Uslu: Sınırlarımız emin ellerde

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu beraberindeki CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ile birlikte Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i ziyaret etti. Milletvekili Uslu, yaptıkları incelemeler sonrası Van'da sınırların emin ellerde olduğunu ifade etti.

Uslu: Sınırlarımız emin ellerde

Çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak Van Valiliği'ni ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan,  Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu beraberindeki heyetle birlikte, bir süre Vali Mehmet Emin Bilmez ile Valilik makamında görüştü.

"SINIRLARIMIZ EMİN ELLERDE"

Burada açıklamalarda bulunan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "İki gündür Van'dayız. Dün sınır bölgelerine gittik. Bugünde göç idaresinde ve ön kabul merkezinde incelemelerde bulunduk. Sınırlarımız emin ellerde. Teknik olarak, fiziki olarak, devletimiz her türlü tedbiri almış. Mehmetçiğimiz, kahramanlarımız, hazır vaziyette. Sayın Valimizde ilin güvenliği konusunda her türlü koordinasyonu yapıyor. Sizlerin nezdinde tüm güvenlik kuvvetlerine, çalışanlara teşekkür ediyorum. Hem düzensiz göçle, hem kaçakçılıkla mücadele, hem de terörle mücadele anlamında sınırda ciddi önlemlerin alındığını, bizzat yerinde müşahede ettik. Yakalanan göçmenlerin sınır dışı edilme süreçleri konusunda da Türkiye üzerine düşeni yapıyor. İnsanı olarak, hukuki olarak üzerine ne yapması gerekiyorsa onları yaptığını görüyoruz. Tabi düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığının önemli bir boyutu, göçmen ticareti yapan organizatörler. Onlarla mücadele konusunda emniyet müdürlüğümüz bize geniş bir bilgi sundu. Organizatörlerle mücadele konusunda emniyetimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ciddi mesafeler aldığını hem sayılarla, hem de mücadelenin büyüklüğü açısından yerinde gördük ve inceledik. Güvenlik kuvvetlerimiz, adliyemiz bu konuda da, göçmen kaçakçılarına göz açtırmamak için her türlü mücadeleyi veriyor. Bizde göç uyum komisyonu olarak emniyetten, vali beyden, jandarmamızdan, kara kuvvetlerimizden, sınır birliklerimizden dinlediğimiz, mevzuat açısından, yasal değişiklik açısından hatta devamında da politika değişikliği açısından yapılması gerekenleri not aldık. Komisyon olarak bunu yerine getirmeye çalışacağız. Yasama organı üyeleri olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Özellikle göçmen kaçakçılığı ile mücadele, göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere daha caydırıcı cezaların verilmesi hususunda özel çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

"DÜZENSİZ GÖÇ SORUNU CİDDİ BİR SORUNDUR"

Daha sonra söz alan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ise, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak bölgeye gelip, burada yapılan çalışmaları birebir yerinde görmek ve bundan sonrada oluşturulacak politikalara altlık olacak malzemeleri yerinde görüp, önerileri TBMM'ye götürme yöntemi bize güven vermiştir ve bizi onurlandırmıştır. Gerçekten sınırda görev yapan asker olsun, jandarma olsun, polis olsun, korucu olsun, 7/24 esasına göre mücadele etmektedir. Bu sorun bizim ülkemizin sınırlarını da aşan, düzensiz göç sorunu ciddi bir sorundur. Bunun için belki bütün dünyanın el ele verip, bu sorunu yönetmesi, normalleştirmesi, çaba sarf etmesi gerekiyor. Kurucu liderimizin söylediği gibi, Yurtta Barış, Dünyada Barış, bunu yüz yıl öncede söyledi, bugünde söylüyoruz, inşallah yüz yıl sonra da söyleyeceğiz. Dünyada barış tesis edilmedikçe, dramların yaşanacağını ama her ülke de kendi güvenliğini sağlamak zorunda. Hem insanı boyutu, hem güvenlik boyutunu bütün dünyanın ele alması gereken konudur. TBMM'nin de bunu birebir duyarlı davranıp, yerinde incelemesini çok önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER