Ukay: Seyithan İzsiz, Vanspor'a kaybettirdi

Geçen hafta görevinden istifa eden Vanspor Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay, Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz’in basın toplantısında kendisiyle ilgili iddialarda bulunmasından dolayı basın toplantısı düzenledi. Ukay, bugüne kadar hep Vanspor'un menfaati için hareket ettiğini belirterek, Seyithan İzsiz'in, takıma kazandırmaktan çok, kaybettirdiğini söyledi.

Ukay: Seyithan İzsiz, Vanspor'a kaybettirdi

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'da sular durulmuyor.

 Geçtiğimiz günlerde Vanspor'lu futbolcular alacaklarını alamadıkları için antrenmana çıkmamış, bu durumdan dolayı Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay da istifa etmişti.

Ukay, Başkan Seyithan İzsiz’in kendisi hakkında sarf ettiği iddialara basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi.

   Elite World Otel’de kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay, Seyithan İzsiz’e yanıt verdi.

    Ukay, açıklamasında; ‘Sürekli yanlışların karşısında durdum. Son günlerde yaşanan olaylar ve yanlışın içine çekilmemden dolayı bu görevi bıraktım. Seyithan İzsiz, kulübe kazandırmaktan çok, kaybettirdi. Futbolcularımız, Seyithan İzsiz'in tavrından dolayı antrenmanlara çıkmadı. Bu olaylar, Sivas Belediyesspor maçından önce başladı. Her defasında futbolcularla görüşerek bunun önüne geçmeye çalıştım” dedi.

    Oktay Ukay, sözlerine devamla, "Bir kuruma 500 bin TL ödememiz gerekirken Seyithan İzsiz'in hatası yüzünden yıl sonuna kadar 2.5 milyon olarak ödemeyle karşı karşıyayız. Adıyaman maçında başkan 6 bin TL'lik prim açıkladı.Turgutlu maçında ise 10 bin TL prim sözü verdi. Bundan dolayı kulüp, çok ciddi ekonomik sıkıntılar içerisinde. Kulüp koordinatörü, aylık 12 bin 500 TL maaşa geldi ve %100 prime geldi. Kulübe aylık maliyeti 45 bin TL'nin üzerindedir. Recep Yazıcı hoca olmak için hocayı görevden almak için çok uğraştı. Seyithan İzsiz herhalde lisansını Çatakspor'dan aldı. Seyithan İzsiz'in bu kulübe katkıdan çok, zararı olmuştur. Başkan İzsiz önce toplantıda konuşmama ve doğruları söylememe engel oldu. Futbolcularımızın şuana kadar peşinatlarının %30’u ödenmiştir" ifadelerini kullandı.

    Açıklamasında istifa eden Başkan İzssiz'e de seslenen Ukay, "Ödediğin 1 milyon 250 bin TL ile, Vanspor'u kurtaracağını mı sanıyorsun. 'Bana 2 milyon verin başkanlığı bırakayım' dediniz mi?" şeklinde konuştu.

     Vanspor’un şov yapma yeri olmadığını vurgulayan Oktay Ukay, “Hiç kimse Vasnpor'a şov yapmaya gelmesin. Seyithan İzsiz şov yapmaya geldi. İleriye dönük kendisine yatırım yapmak için bu takımın başına geldi. Vanspor'u şirketi gibi gördü. Burası bir şirket değil. Burası bir futbol kulübüdür” dedi.

     Vanspor’a ve taraftara verdiği destekleri anlatan Ukay, "Vanspor bir gönül işidir. Ben her yıl bu kulübe 100 bin lira veriyorum. Taraftarlara her türlü maddi manevi desteği verdim. Bundan sonraki süreçte de Vanspor'un yanında olacağım” ifadelerini kullandı.

Detaylar geliyor…

Van Bölge Gazetesi: Salih Deniz- Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2021, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER