Uce: Kuraklık sorununun çözümü için harekete geçilmeli

Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, İpekyolu İlçesi’ndeki beş mahallede kuraklıktan solayı sulama sorunu oluştuğunu belirterek, bu sorunun çözülmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Uce: Kuraklık sorununun çözümü için harekete geçilmeli

Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, ilçeye bağlı 5 mahallede incelemelerde bulunarak yaşanan sulama sorunu hakkında açıklama yaptı.

Uce, “İpekyolu ilçemize bağlı Bostaniçi, Kevenli, Karpuzalan, Kavuncu, Kıratlı mahallelerimizde 10 bin dönüm tarım arazisinin sulama sorunu vardır. Kuraklık sorunun ciddi bir problem olarak önümüzde olduğu bu günlerde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Keşiş gölünden 5 mahallemize su verilmiş ancak suyun idaresini yapacak sorumlu memur veya yetkili bir kişi mevcut değildir. Arazi sahipleri DSİ Bölge müdürlüğüne ve yetkili mercilere müracaat ettiği halde 2 aydır vatandaşların su sorunu çözülememiştir. Keşiş gölünden gelen su arazi sahiplerince paylaşılamamakta kavgalar olmaktadır. Yağmur da olmayınca 10 bin dönümlük tarım arazisi susuz kaldığından kurumaya terk edilmiş durumdadır. DSİ yetkilileri bu alanların konut alanı olarak ilan edilmiş olmasından dolayı sorumluluktan kaçmaktadır. Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı olarak yetkililere sesleniyoruz. Keşiş gölünden gelen suyla ilgili bir kişinin görevlendirilmesiyle tarlaların susuz kalmasının önleneceği gibi ileride oluşabilecek kavgaların önüne geçileceğini de hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2021, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER