Tuşba’da öğrencilere ücretsiz YKS hazırlık kursu…

Tuşba Belediyesi, ülkenin yarınları ve geleceğin teminatı olan gençlerin, hayallerindeki en güzel üniversiteyi kazanmaları için verdiği desteği bu yıl da sürdürecek.

Tuşba’da öğrencilere ücretsiz YKS hazırlık kursu…

Öğrencilerin, 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresi üzerinde başvurusunu yaptıktan sonra kesin kayıt için Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’ne gelerek kesin kayıt yapmaları gerektiği kaydedildi.

Tuşba Belediyesi tarafından kaynak desteğinin de sağlanacak olan öğrencilerin düzenli olarak yapılacak olan deneme sınavlarıyla kendilerini ölçme imkanı bulacakları vurgulandı. Uygulamalı test çözme teknikleri ile desteklenecek olan eğitimlerde öğrencilerin sınav sonuçları ise öğretmenlerin danışmanlığında bire bir değerlendirilerek analiz edileceği ifade edildi.

Kursun tamamen ücretsiz olduğunu söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ayrıca yıl boyunca öğrencilere ‘Deneme Sınav’, ‘Yaprak Test’ ve ‘Kitap Seti’ gibi dokümanların da ücretsiz olarak vereceklerini dile getirdi. YKS kursuna liseden mezun olanların katılabildiğini ifade eden Başkan Akman, “Kurs kayıtlarımız 26 Ağustos -2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerimiz internet üzerinde kayıt yaptıktan sonra Tuşba Toplum Yaşam Merkezimize gelerek kesin kayıt yapabilirler. Üniversite hazırlık sürecinde yoğun eğitim temposunun yanı sıra öğrencilere yıl boyunca rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verilecek. Sınavın ardından tercih günlerinde ise rehberlik servisinden oluşan tercih komisyonu, öğrenci ve aileleri ile görüşerek en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2022, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tebrikler
Tebrikler - 2 yıl Önce

TUŞBA'DA EN AZ 500 ÖĞRENCİ, İPEKYOLU'NDA EN AZ 500 ÖĞRENCİ, EDREMİT'TE EN AZ 500 ÖĞRENCİ HER TÜR KAYNAK VE İMKANIN SAĞLANDIĞI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARINA ALINIRSA 1500 AİLENİN ÇOCUKLARI VANIMIZ VE ÜLKEMİZ ADINA GELECEĞE HAZIRLANMIŞ OLACAKTIR. AYRICA HER MAHALLEDE KÜTÜPHANE, OKUMA SALINU, ETÜT- DERS ÇALIŞMA SALONLARI AÇILMASINDA YARAR VAR. KÜLTÜR MERKEZLERİ, KÜTÜPHANELER, OKUMA SALONLARI, ETÜT SALONLARI, ÖĞRENCİ KURSLARI, SANAT VE ZANAAT ATÖLYELERİ GİBİ ÇALIŞMALARLA ÇOCUKLAR VE GENÇLER KİTABA, BİLGİYE, KÜLTÜRE, SANATA, BECERİYE YÖNLENDİRLİP SOKAĞIN ZARARLI ETKİLERİNDEN, BOŞ VE ANLAMSIZ MEŞGULİYETLERDEN UZAKLAŞTIRILMALI, KENDİLERİNİ BULMALARI VE KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLUNMALIDIR. İNSANA YATIRIM EN BÜYÜK YATIRIMDIR.

SIRADAKİ HABER