Tuşba semt sahalarına kavuşuyor

Tuşba Belediyesi, gençlerin sağlıklı alanlarda spor yapmalarını sağlamak amacıyla kırsal mahallelerde yaptırdığı sentetik çim sahaların tek tek açılışını gerçekleştirerek gençlerin hizmetine sunuyor.

Tuşba semt sahalarına kavuşuyor

Tuşba Belediyesi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın sağladığı destek ile Şemsibey, Kasımoğlu, Pirgarip, Hıdır, Güveçli ve Bardakçı mahallelerinde yaptırdığı sentetik çim sahaları bir bir spor ve sporcuların hizmetine sunuyor.

Yapımı tamamlanan Hıdır Mahallesi Semt Sahası, Belediye Başkanı Salih Akman, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle sakinlerinin katılımlarıyla açılışı gerçekleştirildi.

Sahanın mahalle sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Akman, Tuşba İlçesi’nin genç nüfus bakımında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Başkan Akman, “Daha önce toprak zeminde top oynayan gençlerimiz, yapılan bu saha ile hem daha temiz ve güvenli bir ortamda top oynayacak hem de bir nebze de olsa günümüzün hastalığı olan telefon ve televizyon gibi teknoloji araçlardan uzaklaşmış olacaklar. Sahanın mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Tuşba Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden oluşan belediye takımı ile Hıdır Mahallesi gençleri arasında yapılan gösteri maçının başlama vuruşunu yapan Başkan Akman, her iki takıma başarılar diledi. Oldukça yüksek bir tempodan geçen maçı Hıdır Mahallesi’nin gençleri kazandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29