Tuşba'daki GES Projesi'nin açılışı yapıldı

Erciyes Anadolu Holding’e bağlı Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Van’ın Tuşba İlçesi’nde kurulan Arısu Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin açılışı yapıldı.

Tuşba'daki GES Projesi'nin açılışı yapıldı

Arısu Mahallesi'nde düzenlenen projenin açılış törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mendul Büyükkılıç, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemal Okumuş, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin, Koordinatörü ve Genel Müdürü Murat Aksu ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amiri katıldı. 

Güneşin kenti olan Tuşba’ya yakışır projenin açılışın bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van’ın, Türkiye’de en çok güneş alma süresi ile ilk 3 il arasında yer aldığını kaydetti. 
Türkiye’nin en büyük hareketli güneş takip sistemi olan Arısu Güneş Enerji Santrali güneşin kenti Tuşba İlçesi’nde kurulmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Akman, “Tuşba İlçemizin Arısu Mahallesi’nde yaklaşık 748 bin metrekare alan üzerinde kurulan Arısu Güneş Enerji Santrali yıllık 40 bin üstü hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip bir santraldir” dedi. 

GES’in kurulum alanında onlarca kişinin çalışarak büyük bir emek harcadığını dile getiren Başkan Akman, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her şeyin doğalını tercih ettiğimiz gibi enerjinin de doğal olanını tercih edildiğini belirtti. Doğanın insanoğluna sunduğu nimetlerden faydalanırken aynı zamanda doğayı korumuş olduğunu kaydeden Başkan Akman, “Van’ımız Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi potansiyeline sahip illeri arasında yer alıyor. 
İlimizin sahip olduğu bu avantajı fırsata çevirmek hepimizin asli görevidir. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, bölgeye yaptıkları yatırımdan dolayı Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Öksüzömer’e bir teşekkür plaketi verdi.
Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29