Tuşba'da gece boyu temizlik çalışması

Tuşba Belediyesi ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasında da boş durmayarak cadde ve sokakları tazyikli su ile yıkadı.

Tuşba'da gece boyu temizlik çalışması

  İçişleri Bakanlığı genelgesi ile koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ile gönderilen genelge çerçevesinde, Cuma akşamı 21:00’de başlayarak ertesi gün saat 05:00’e kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, tüm illerde olduğu gibi Van'da da sokak ve caddeler boş kaldı.

  Kısıtlamayı fırsata çeviren Tuşba Belediyesi ekipleri, Akköprü Mahallesi'nde gece boyu süren kapsamlı bir temizlik yaptı. Mahalledeki tüm cadde ve sokakları ince süpürme aracı ile süpüren ekipler daha sonra tazyikli su ile baştan sona kadar yıkadı.

   Toplam 9 araç ve 14 personel ile yürütülen yıkama çalışmalarını koordine eden Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, temizlik çalışmaları için sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirdiklerini söyledi.

  Çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Yardımcısı Yertürk, “Belediye Başkanımız Salih Akman'ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gündüz vakti cadde ve sokaklar kalabalık olduğu için yıkama çalışmamızı yapamıyoruz şimdi sokağa çıkma kısıtlanması olduğu için cadde ve sokaklarımız bu fırsattan istifade edip program dahilinde tüm cadde sokaklarımızı yıkıyoruz” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29