Tuşba Belediyesi’nden KDV indirimi denetimi

Temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin yüzde 8’ den yüzde 1’e indirilmesi ile Tuşba Belediyesi ekipleri ilçedeki bakkal ve marketlerde denetim gerçekleştirdi. İlçe genelindeki marketlerde etiketler ve fişler tek tek kontrol edildi.

Tuşba Belediyesi’nden KDV indirimi denetimi

Temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi (KDV)’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile belediye ekipleri sahaya indi. İlçe genelindeki gıda ürünü satan işletmeleri tek tek denetleyen ekipler tüm etiketleri ve fiyatları denetimden geçirdi.

Yapılan denetimlerde; vatandaşların almış oldukları ürünlerin kasada kesilen fişlerin Katma Değer Vergisi oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve ayrıca raftaki fiyatların kasadaki fiyatlara uyup uymadığı tek tek kontrol edildi.

YERTÜRK: DENETİMLER HEP SÜRECEK

Denetime bizzat ekiplerle katılan Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk,“Resmî Gazete’de yayımlanan KDV oranının düşürülmesinin ardından Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın talimatı ile sahaya çıktık. İlçe halkımızın oluşabilecek mağduriyetlerinin önüne geçebilmek adına raf etiket fiyatı ile kasa etiket fiyatının uyup uymadığı ve KDV indiriminin yansıtılıp yansıtılmadığını konusunda denetimlerimize hız kazandırdık. Bundan sonraki süreçlerdede belli periyotlarda denetimlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

TUŞBA’DA FAHİŞ FİYATA GEÇİT YOK

Öte yandan Tuşba’da KDV indirimi ile birlikte yapılan denetimlerin dışında ekipler ilçe genelindeki marketlerde fahiş fiyat uygulaması ve stokçuluk gibi sorunların önüne geçmek için de uzun süredir denetimler yapıyor. Gıda ürünleri satan işletmelerde sürekli olarak incelemeler yapan ekipler fiyat ve etiket farklılıklarında gerekli işlemleri yapıyor. Başkan Akman’ın hassasiyet ile takip ettiği konulardan birisi olan fahiş fiyat ile mücadelede Tuşba Belediyesi’nin denetimleri aralıksız sürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER