Tuşba Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

Tuşba Belediyesi, ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolları tekrar açmak için başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tuşba Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor

      Van’da 2 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi adeta hayat durma noktasına getirdi. Önceki gün başlayan kar yağışından dolayı ulaşımda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için adeta seferberlik ruhu ile çalışmalarına başlayan Tuşba Belediyesi ekipleri, kısa sürede tüm yolları açtı.

     Gün boyu sürdürülen yoğun çalışma sonucu açılan yolların gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle tekrar kapandığı kaydedildi.

     Gece boyu devam eden ve kar yağışı ve özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi nedeniyle önceki gün ulaşıma açtıkları yolların tekrar kapandığını vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Dün 48 personel ve 36 araçla başlatmış olduğumuz ve gün boyu devam eden karla mücadele çalışmamızı büyük ölçüde tamamlamıştık. Ancak bu gece etkili olan kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle tüm yollarımız tekrar kapandı. Bu sabah tipinin etkisini kaybetmesiyle birlikte ekiplerimiz tekrar karla mücadele çalışmalarına başladı. Sorumluluğumuzda olan 657 kilometrelik yol ağımızın kısa sürede açmak için ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar” dedi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29