Türkmenoğlu: Pandemiye rağmen ekonomide büyüme söz konusu

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, pandeminin tüm dünya ülkelerini özellikle ekonomik anlamda sarstığını, ancak Türkiye'nin bu salgın koşullarında bile büyüme kat eden birkaç ülkeden biri olduğunu söyleyerek, "Dünyanın süper gücü Amerika'dan, Avrupa ülkelerine kadar birçok devletin küçüldüğünü görüyoruz. Ancak ülkemiz, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uygulanan politikalarla pandemiye rağmen büyüdü" dedi.

Türkmenoğlu: Pandemiye rağmen ekonomide büyüme söz konusu

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret etti.

1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmenin başlaması ile birlikte ziyaretlere basın yayın kuruluşlarından başlayan Ak Parti heyeti, Kayhan Türkmenoğlu riyasetinde gazetemize ziyarette bulundu. Türkmenoğlu, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdullah Çalım, Sinan Başak, Mehmet Tuğrul gazetemizi ziyarette bulundu.

Maskesiz günleri özlediklerini söyleyen İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "1 Haziran itibariyle pandemide kademeli normalleşmeye geçtik. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, inşallah koronavirüs hasta sayısındaki veriler düştükçe, normalleşme de yavaş yavaş ortadan kalkacak. Maskesiz günleri özlüyoruz. O maskesiz günlere ulaşmak için, herkesin üzerine düşen görevi bir fiil yerine getirmesi gerekiyor. Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Yapılan testlerde günlük hasta sayısında 3 binin altına düşmek hedefliyor. Bunlar gerçekleştiği zaman Türkiye'de yaşam yavaş yavaş normale dönecektir. Bu hadise dünyada var olan bir şey" dedi.

"EKONOMİK ANLAMDA İYİ NOKTADAYIZ"

Söz konusu süreçte, Avrupa'da ekonomik anlamda büyüme gösteren birinci ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, "Dünyada da 3-4 tane ülkeden birisidir. Bu süreci çok başarılı bir şekilde yürütmüştür. Bunu da inşallah bundan sonraki süreçte çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Pandemi süreci içerisinde teşkilat olarak halkla çok fazla bir araya gelmeyi arzu etmemize rağmen, görüşmelerimizin birçoğunu video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Yönetim kurulu toplantılarımız olsun, diğer STK toplantıları olsun, Ankara ile olan toplantılarımız olsun, birçoğunu video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. 1 Haziran itibariyle yeni kademeli normalleşmeye geçtik. Bununla birlikte kentimizdeki basın mensuplarını ziyaret edelim istedik. Şehrimizle ilgili fikirlerimizi anlatacağız.  Basın mensuplarından fikir alacağız. Sonuçta bu süreçte sizler Van'ı yakinen takip ettiniz. Elbette ki bu zorlu süreç içerisinde biz size çok güzel bir tablo sunmak için gelmedik. Ama bu zorlu tabloda nasıl başarılı çıktığımızı, anlatmamız gerekiyor. Son bir yıl içerisinde devletin aşağı- yukarı 70 milyona yakın Sosyal Koruma Kalkanı adı altında kaynak aktardığını herkesin bilmesi gerekiyor. Bu süreçte sadece Van iline, aktarılan para 450 milyon TL'dir. Şuanda 337 bin aileye dokunduk. Allah bugünlerimizi aratmasın. Daha kötü günler olabilir mi, tabi ki olabilir. Hastalığın pik yaptığı ülkeler var. Brezilya, Hindistan gibi ülkelerde vakalar pik yaptı. Hindistan'da morglarda yer yok. İnsanları toplu bir şekilde yakıyorlar" dedi.

 "BİRÇOK ÜLKEDE PCR TESTLERİ BİLE ÜCRETLİ"

Birçok ülkede tedavilerin ve bazı testlerin ücretli olduğuna değinen Kayhan Türkmenoğlu, "Avrupa ise her gittiğiniz hastanede parasız PCR testi yaptırmıyorlar. Bir arkadaşımız 100 EURO'ya PCR testi yaptığını söyledi. Bunu yapanda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu ülkede zengininden, fakirine, garibanından yaşlısına kadar herkes, devletin sosyal imkânlarından bir fiil, hele 5 yıldızlı otel ayarında olan hastanelerimizden hiçbir ücret ödemeden faydalanıyor. Buda büyük bir nimet değil mi? Bunları görmemek olur mu? Bunlar bizim bu süreç içerisinde yaptığımız en büyük devrimlerden bir tanesidir. Almanya'daki bir Alman vatandaşına, kendi devleti bakmamış, biz uçakla getirip, Türkiye'de bakmışız. Van'da da kapalı Pazar ekonomisine sahip bir kentiz. Elbette ki sanayileşme adına, gelişme adına birçok şeyimiz eksi puan almıştır ama bizim asil yapmamız gereken, bundan sonraki süreçte toparlanıp, perakende sektörünü canlandırmamız gerekiyor. Ekonomiye katkı adına altına, hükümetimiz nefes kredisi ile esnaflarımızın tamamını destekliyor. Pandemi sürecinde bütün ülkeler küçülürken, Türkiye ise yüzde 7 büyüdü. Almanya ise -9'da kaldı. İngiltere -11 küçüldü. Dünyada 45 günde 2 tane dev hastane yapan hangi ülke var. İstanbul Yeşilköy'de 2 tane dev hastane 45 günde tamamlanarak hizmete sunuldu. İnşallah daha iyiye gideceğiz diye, temenni ediyoruz. Pandemi sürecine rağmen devasa yollar, köprüler, tüneller açılıyor. Bunların her birisi bizim değerlidir, kıymetlidir. Bir taraftan süreci takip ediyorsunuz, diğer taraftan devlet işlerini yürütüyor. Bu süreçte maalesef Türkiye düşmanları da rahat durmuyor. Türkiye'de pandemiye rağmen bütün kongrelerimizi tamamladık. 2023 için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Eylem planımızı hazırladık. Önümüzdeki günlerde tüm teşkilatımız sahada aktif bir şekilde görev alacaktır" şeklinde konuştu.

"VAN GÖLÜ; YERYÜZÜNDE İNCİ, GÖKYÜZÜNDE BİRİNCİ"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Gölü Sempozyumu'nu 5 yıl önce başlatmıştı. Tabi bu işin içerisinde paydaşlar da var. Van Valiliği, diğer belediyelere ve kurumlar. Öncelikle Emine Erdoğan hanımefendinin bu işi sahiplenmesi, çevreye duyarlılık adı altında sıfır atık projelerini yakinen takip ediyor. Bunlardan bir tanesi de Van Gölü'dür. Emine hanımın Van Gölü'nün NASA tarafından uzaydan çekilmiş olan fotoğrafıyla alakalı bir paylaşımı oldu. Van Gölü'nü sahiplenmesi istedi. Aşağı yukarı 1 milyona yakın oy sonucunda Van Gölü dünyada birinci oldu. AK Parti olarak bu süreçte bütün billboardlara afişler astık. O afişlerdeki sloganımız ise, 'Yeryüzünde inci, gök yüzünde birinci' oldu. Van Gölü yeryüzünde bir incidir. NASA'nın yarışmasında ise, çekilen fotoğrafla birincilik ödülü aldı. Bu slogan bizim sloganımızdır" dedi.

Van'da devreye sokulan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin resmi açılışının 5 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle yapılacağını söyleyen Türkmenoğlu, "Bu tesisin törenle resmi açılışı yapılacak. Bunun yanı sıra Van Gölü'nün dip çamur temizliği yapılacak. Bunların tamamını Emine hanımefendi bire bir takip ediyor. Van Gölü Sempozyumu'na katılarak bizleri onurlandırdı. Bu işi sahipleneceğini de ifade ettiler. Burada bazı kişiler ise eleştirilerde bulundular. Güzel bir söz var; küçük adam küçük işlerle uğraşır, büyük adam ise projelerle uğraşır. Cumhurbaşkanımızın da tablosuna baktığınız zaman, Cumhurbaşkanımız neyle uğraşıyor, Kanal İstanbul diyor, Marmaray diyor, Avrasya Tüneli diyor, Yavuz Sultan Selim diyor, Taksim Camii, Ayasofya Camii diyor. Kimsenin dokunamadığı, projelerle uğraşıyor. Diğeri ise, okullar niye 5 Haziran açılıyor, muhtarlara özel kalem müdürü verilsin diyor. Olgun insan düşünerek konuşur, olgun olmayan adam, aklına geleni konuşur. Kemal Kılıçdaroğlu, aklına geleni konuşuyor. Bizim bunlarla işimiz olmaz. Biz işimize bakıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29