Turgutluspor- Vanspor maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Turgutluspor’a 2-1 mağlup olarak, play-off yolunda çok önemli üç puan kaybetti. Kırmızı siyahlı takım, play-off potasındaki Kırşehir Belediye ve Kırklarelispor’un üç puan kaybetmesinin avantajını kullanamazken, Sakaryaspor haftayı galibiyetle kapatarak önemli bir galibiyet elde etti. Vanspor’un hemen altında bulunan Bodrumspor da haftayı mağlubiyetle kapattı.

Turgutluspor- Vanspor maçının detayları…

  Mili.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, son yedi maç kazanamayan Turgutluspor’a 2-1 mağlup oldu.

  Turgutluspor maçın hemen başında penaltı kazandı, ama kaleci Aydın Bağ gole izin vermedi. 17. dakikada Muhammet Haşim ile ilk yarıyı önde kapatan Turgutluspor, 85. Dakikada aynı sporcunun golüyle farkı ikiye çıkardı. Vanspor ise Sedat Cengiz’le penaltıdan farkı bire indirdi.

  Turgutluspor sahaya; Muhammet Taha Tehe, Hamit Kulya, Samed Hakan Kılıç, Mithat Yaşar, Muhammet Arslantaş, Marvin Sinan Büyüksakarya, Mete Sevinç, Muhammed Rıdvan Özdemir, Yiğit Utku Gök, Savaş Polat ve Muhammet Haşim Çoban onbiri ile çıktı.

  Vanspor ise Serhat Gülpınar sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Şiyar Kepir, Yakup Demir, Barış Gök, Üzeyir Ergün, Abdulkadir Özdemir, Oktay Aydin, Selim Kayacı, Ali Say, Burhan Arman ve Sedat Cengiz onbiri ile çıktı.

  Turgutlu 7 Eylül Stadyumu’nda saat 15.00’te başlayan karşılaşmayı Serdar Akkoçoğlu, Salim Şanlıer, Samet Özkul ve İlker Yasin Avcı hakem dörtlüsü yönetti.

  TURGUTLUSPOR PENALTI KAÇIRDI, AMA İLK YARIYI ÖNDE KAPATTI

  8. dakikada Vanspor’da Abdulkadir Özdemir sarı kart gördü.

  9. dakikada Turgutluspor’un kullandığı penaltı atışında, kaleci Aydın gole izin vermedi.

  17. dakikada Turgutluspor, Muhammet Haşim Çoban’ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

  İlk yarı Turgutluspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

  Vanspor, ikinci yarıya iki değişiklik ile başladı. Ali Say yerini Ömer Yıldız’a bırakırken, Abdulkadir Özdemir ise yerini Sedat Komi’ye bıraktı.

  56. dakikada Turgutluspor’da Muhammet Aslantaş yerini Kadir Yazıcı’ya bıraktı.

  62. dakikada Vanspor’da Burhan Arman yerini Muhammet Mahmut Emir’e bıraktı.

  66. dakikada Vanspor’da Şiyar Kepir yerni Rüştü Hanlı’ya bırakırken, Selim Kayacı ise Utku Şen’e bıraktı.

  71. dakikada Turgutluspor’da Mithat Yaşar yerini Erkan Süer’e bıraktı.

  72. dakikada Vanspor’da Utku Şen sarı kart gördü.

  75. dakikada Vanspor’da Ömer Yıldız sarı kart gördü.

  83. dakikada Vanspor’da Sedat Cengiz sarı kart gördü.

  85. dakikada Turgutluspor 2-0 öne geçti. Gelişen atakta topla buluşan Muhammet Haşim Çoban kendisinin ve takımının ikinci golü kaydetti.

  87. dakikada Turgutluspor’da 2 golün sahibi Muhammet Haşim Çoban yerini Muhammet Beşir’e bıraktı.

  88. dakikada Turgutluspor’da Erkan Süer sarı kart gördü.

  89. dakikada Turgutluspor’da Kadir Yazıcı sarı kart gördü.

  90. dakikada Vanspor durumu 2-1 yaptı. Gelişen Vanspor atağında Sedat Cengiz, fileleri havalandırarak farkı 1’e indirdi. Kırmızı-siyahlı takım bu golle beraberlik için umutlandı.

  90+4’te Turgutluspor bir penaltı daha kazandı. Ancak kaleci Aydın bir kez daha penaltıyı kurtardı.

  Maç Turgutluspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

  Vanspor aldığı mağlubiyet sonucu 60 puanla beşinci sırada yer aldı.

  GRUPTA SÜRPRİZ SONUÇLAR

  TFF 1. Lige çıkmayı garantileyen Eyüpspor deplasmanda 1922 Konyaspor’u 1-0 mağlup ederek 82 puanla zirvedeki yerini korurken, Sakaryaspor deplasmanda Serik Belediyespor’u 3-0 yenerek 63 puanla ikinci sıraya yükseldi.

  Kırşehir Belediyespor, deplasmanda Pendikspor’a 2-1 mağlup olarak 62 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Kırklarelispor da deplasmanda Etimesgut Belediyespor’a 2-1 yenildi ve 60 puanla dördüncü sırada yer aldı.

  Vanspor’un aynı puanla beşinci olduğu grupta, Bodrumspor deplasmanda Elazığspor’a 4-3 yenilerek 58 puanla altıncı sırada bulunuyor.

 Haftayı galibiyetle kapatan Etimesgut Belediyespor, puanını 58’e yükselterek yedinci sırada yer alırken, Vanspor’u mağlup eden Turgutluspor da 52 puanla sekizinci bulunuyor.

  Deplasmanda Bayburt Özel İdare ile 0-0 berabere kalan Karacabey Belediyespor, 48 puan ve averajla dokuzuncu, Kastamonuspor’a 2-0 yenilen Tarsus İdmanyurdu ise aynı puanla onuncu sırada yer aldı.

  Haftayı Sakarya mağlubiyetiyle kapatan Serik Belediyespor 48 puanla on birinci, Pendikspor ise 44 puanla on ikinci sırada bulunuyor.

  Pazarspor deplasmanda Karabükspor’u 2-1 yenerek 44 puanla on üçüncü sırada yer alırken, Bayburt Özel İdare de 41 puanla on dördüncü sırada yer aldı.

  Haftanın en farklı galibiyetini elde eden ve Mamak FK’yı 7-1 yenen Sivas Belediyespor 40 puanla on beşinci, 1922 Konya 38 puanla on altıncı, Kastamonuspor ise 36 puanla on yedinci sırada bulunuyor.

  Kırmızı gruptaki son üç takım ise 29 puanlı ELazığspor, 24 puanlı Mamak ve 2 puanlı Karabükspor.

  Vanspor haftaya Perşembe günü evinde Etimesgut Belediyespor’u konuk edecek.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29