TÜİK Van'da aile yapısını araştıracak

Türkiye İstatistik Kurumu tüm Türkiye'de 16 Ağustos- 15 Kasım tarihleri arasında Türkiye Aile Yapısı Araştırmasını gerçekleştirecek. Bu kapsamda TÜİK Van Bölge Müdürlüğü, sorumluluğu kapsamında yer alan Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde de aile yapısı araştırılacak.

TÜİK Van'da aile yapısını araştıracak

Türkiye Aile Yapısı Araştırması kapsamında Türkiye'deki ailelerin yapısını, bireylerin aile ortamındaki yaşam biçimlerini ve bireylerin aile hayatına ilişkin değer yargıları tespit ediliyor.

Bu kapsamda, Türkiye'de ailelerin güncel durumunu ortaya çıkaracak, hanehalkı özellikleri, evlilik, aile içi ilişkiler, akrabalık ilişkileri, çocuk, yaşlı ve diğer toplumsal konulardaki değer ve tutumları ile aile sorunları hakkında bilgilerin toplanması, bunların çeşitli değişkenler açısından analiz edilmesi ve zaman içindeki değişimin belirlenebilmesine imkan sağlayacak verilerin elde edilmesi hedefleniyor.

Türkiye Aile Yapısı Araştırması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Türkiye genelinde Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER