TÜBİTAK'tan Van'ın '120 Tarihinin İzinde' projesine destek

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2020/1 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenen projeler açıklandı. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi'nin "120 Tarihinin İzinde" projesi de kabul edilerek, 100 bin TL bütçeyle desteklenmeye değer görüldü.

TÜBİTAK'tan Van'ın '120 Tarihinin İzinde' projesine destek

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2020/1 Çağrı Dönemi kapsamında kabul edilen 100 adet TÜBİTAK 4004 projesi arasında İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bağlı Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezimizin"120 Tarihinin İzinde" isimli projesi de kabul edildi. Bu kapsamda TÜBİTAK, projeye 100 bin TL destek sağlayacak.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Van'ın ilk TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi projesi olma özelliğine sahip proje, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademisyenlerinin uzmanlığında gerçekleştirilecek.

Projenin hedef kitlesi, Vanlı 120 Kahraman Çocuğun anısına, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerindeki Bilim ve Sanat Merkezlerine devam eden 120 öğrenciden oluşuyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler, uygulamalı kazı çalışmaları, kil-çamur kullanılarak Urartular dönemine ait eşyalar tasarlayıp yapma, Urartu ritimleri, Urartu diline farkındalık oluşturma, mobil uygulamalarla oyunlaştırarak kültürel değerlerin aktarılması, Eski Van Şehri ve Eski Van Evleri etkinlikleri, yapılan eşyaların sergilenip tartışılması, puzzle yapımı, drama ve hat yazısı çalışmaları olarak planlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu İlçemi Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, "TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2020/1 Çağrı Dönemi kapsamında Müdürlüğümüze bağlı Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi'nin sunmuş olduğu "120 Tarihinin İzinde" projesi TÜBİTAK tarafından kabul görüldü. Projemiz 100 bin TL bütçeyle desteklenmeye değer görüldü. "120 Tarihinin İzinde" projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenen Van'ın ilk TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi projesi olma özelliğini de taşıyor. Emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.Bölge: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER