TÜBİTAK'ta İpekyolu rüzgarı…

Van’ın İpekyolu ilçesi 2021 Yılı TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 15 projeyle finale kalmayı başardı. Bölge yarışmasında 23 proje finale kalırken, İpekyolu ilçesi bu 23 projenin 15 projesi ile TÜBİTAK’ta rüzgar estirdi.

TÜBİTAK'ta İpekyolu rüzgarı…

  2021 Yılı TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Bölge Finalinde sergilenmeye hak kazanan 23 projenin 15 tanesi Van İpekyolu’na ait.

  Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler, final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Van İpekyolu ilçesi 15 proje ile TÜBİTAK’ta rüzgar estirdi.

  Özgünlük, yenilikçilik, yararlılık (örneğin ekonomik, sosyal), uygulanabilirlik, özümseme ve hakimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilen projeler, bölge finallerinde sergilenecek. Bölge Finalinde sergilenmeye hak kazanan 23 projenin 15 tanesi İpekyolu ilçesine ait.

  Van Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Berivan Erten ve Jihan Durmiş, Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nden Burkay Tunçtürk, Van Mesut Özata Anadolu Lisesi’nden Mehmet Sıddık Çidal, Van Atatürk Anadolu Lisesi’nden Medet Gencer ve Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi’nden Ubeydullah Kaya 2021 Yılı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge değerlendirmesinde finalist olmayı başardılar.

  Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi’nden Sami Arda Gümüş ve Kerem Emre Yergün, Van Kazım Karabekir Anadolu Lisesi’nden Zeki Orhun, Van Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden Sueda Öztürkçü, Van Şehit İsmail Öztürkçü Anadolu Lisesi’nden Mehmet Ali Alataş, Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi’nden Sezen Aksu ve Harun Kızıltaş, Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi’nden Adar Çelik, Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nden Hazal Aryen Yiğit ise yarışmada ikinci olmayı başardılar.

  Van Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nden Abdullah Furkan Özel, Van Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hazal Nisa Çelik ve Van Selahaddini Eyyübi İMKB Anadolu Lisesi’nden Zilan Saygi ise yarışmada üçüncülük elde etme başarısı gösterdi.

  Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Van 2 bin 751 projeyle başvururken, bu projelerden 100'ü bölgeye çağrıldı. İpekyolu ilçesinin 10 projesi birincilik alırken, 8 projesi ikincilik, 5 projesi ise üçüncülük aldı. İpekyolu 23 projeyle Türkiye'de ilk altıda yer alırken, TÜBİTAK'ta Van'ı bu projelerle temsil edecek.

 Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER