TEKNOFEST yolundaki gençlere DAKA desteği…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, TEKNOFEST hazırlıkları kapsamında Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.

TEKNOFEST yolundaki gençlere DAKA desteği…

  DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin katılımıyla ajans binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Eylül ayında gerçekleşecek TEKNOFEST hazırlıkları kapsamında iş birliği konuları görüşüldü.

  Bölge’nin Beşeri Sermayesinin Geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda özellikle çocuk ve gençlerin bölge/ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu donanıma, bilgiye ve beceriye sahip olarak yetiştirilmesi amacıyla bir çok alanda çalışmalar yürüttüklerini belirten DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray “Bildiğiniz üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, ülkemizin sanayi ve teknoloji alanında atılımını hedefleyen Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirme misyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir. Milli Teknoloji Hamlesinin en önemli bileşenlerinden biri olan beşerî sermayenin geliştirilmesi konusu ise Bakanlığımızın ve Ajansımızın faaliyetleri arasında önemli bir yere sahiptir. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu kapsamda ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen önemli bir etkinliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla düzenlenen TEKNOFEST, ev sahipliği yaptığı teknoloji yarışmaları, teknoloji gösterimleri, hava gösterileri, girişimcilik zirvesi gibi etkinlikleri ile Milli Teknoloji Hamlesinin en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. Her yıl Eylül ayında düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden yoğun bir ilgi görmektedir. İşte bu çerçevede Ajans olarak bu önemli etkinliğin bölgemizde tanıtımı ve gençlerimizin katılımına öncülük etmek, en üst düzeyde katılımı sağlamak amacıyla bölgemizdeki Üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimizle iş birliği gerçekleştirmekteyiz. Bu iş birliğimizle inanıyorum ki bu sene 21- 26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’e çok daha iyi hazırlanmış projeler sunacağız ve inşallah güzel  dereceler elde edeceğiz. Şimdiden bu etkinliğe hazırlanan gençlerimize başarılar diliyor iş birliği protokolümüzün illerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

  Daha sonra söz alan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke iş birliği protokolünün önemine değinerek, “Van ilimiz TUBİTAK proje yarışmalarında katılım sayısı açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı başvurularında Van’dan başvuru yapan ortaokul ve lise öğrencilerimiz Türkiye’de en çok başvuruda bulunan iller sıralamasında birinci sırada yer almıştır. Yapılan başvuruların oranı Türkiye’deki toplam başvuruların yüzde 20’sini oluşturmaktadır. DAKA ile yaptığımız bu iş birliği protokolü sonrasında verilecek teknik destek ile başvurulara yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi hususu hız kazanacak ve böylelikle öğrencilerimizin göstermiş oldukları ilginin daha da artarak sürmesine olanak sağlanacaktır. İmzaladığımız bu protokolün bölgemiz gençlerine ve Milli Teknoloji Hamlesi misyonumuza katkı sağlamasını ümit ederek hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

  Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç iş birliği protokolünün başvuruda bulunan gençler üzerinde önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, “Van ilimizde şu an da Müdürlüğümüz öncülüğünde TEKNOFEST çalışmalarını sürdürmekte olan 10 adet grubumuz bulunmaktadır. Bu sayımızı ilerleyen yıllarda attırmayı hedefliyoruz. DAKA ile yaptığımız pek çok iş birliği protokolü bulunmakta. Bugün imzalarını atmış olduğumuz bu iş birliği protokolü ile DAKA, yarışmalara katılım sağlayan çocuk ve gençlerimizin konaklama, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacaktır.  Bu destekler de onların moral ve motivasyonlarına olumlu yönde etkileyecek ve bundan sonraki yıllarda da katılım sayısında yukarı yönde bir hareket olmasını sağlayacaktır. Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanlarında ilerlemesinde önemli rol oynayan Milli Teknoloji Hamlesi misyonuyla yola çıktığımız bu iş birliğimizin gençlerimize ve kurumlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER