Tek gözlü odada yaşam mücadelesi…

Van'da 11 nüfuslu bir aile maddi imkânsızlıklardan dolayı tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor. Engelli raporunun iptal edildiğini belirten baba Mehmet Salih Ünal, 2 çocuğunun madde bağımlısı olduğunu, eve ekmek getiren kimsenin olmadığını söyleyerek, yetkililerden ve yardımseverlerden destek istedi.

Tek gözlü odada yaşam mücadelesi…

İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde 11 nüfuslu Ünal ailesi, hayatta kalmak için yaşam mücadelesi veriyor. Tek gözlü odada yaşam mücadelesi veren Ünal ailesi, imkânsızlıklar içerisinde yaşamaya çalışıyor.

Kimi günler kuru ekmek dahi bulamayan ve aç yatan Ünal ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Zaman zaman hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla geçimlerini sağlayan 11 nüfuslu Ünal ailesinin durumu, yürekleri burkuyor.

Harabe ve tek gözlü bir odada yaşam mücadelelerini sürdüren Ünal ailesi, yardımseverlerin desteğini bekliyor. Hacıbekir Mahallesi Cihan 6. Sokak'ta ikamet eden Ünal ailesinin, yardım çığlıkları yürekleri burkuyor.

Tek gözlü oda yaşam mücadelesi veren ve yardımseverlere çağrıda bulunan 11 nüfuslu Ünal ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

"KURU EKMEK BULAMIYORUZ"

Konuyla ilgili gazetemize konuşan ve yardım talebinde bulunan Mehmet Salih Ünal, "Hem yaşlı hem de engelleyim. Aylık bağımlı olan çocuğuma verilen 500-600 lira haricinde herhangi bir gelirim yok. Engelli olduğum için çalışamıyorum. Hastalığımdan dolayı yataktan dahi çıkamıyorum. Aile olarak zor bir durumdayız. 11 nüfusum var. Bunlara bakmakta zorlanıyorum. 2 çocuğum bağımlı. Devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Günlük yiyecek kuru ekmek dahi bazen bulamıyoruz. Halimiz içler acısı. Engelli maaşımı da kestiler. Engelli olmama rağmen, son girdiğim heyette puanlarım düşürüldüğü için engelli maaşım da kesildi. Çok zor durumdayız ve çocuklarıma bakamıyorum. Allah rızası için en azından çocuklarım için bana bir yardım eli uzatın. Oturduğumuz ev çok sağlıksız bir durumda, her tarafta nem var. Ev üzerimize çökmek üzere, çalışanım yok, maddi olarak çok perişan haldeyiz. Normal bir evde olması gereken temel eşyalardan hiçbirine sahip değiliz. Hayırseverler tarafından getirilen yakacağımız da bitmek üzeredir. Tüm hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2022, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER