Tarihi Şamran Kanalı'nda temizlik çalışması

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan çevre temizliği kapsamında tarihi Şamran Kanalı’nda yaklaşık 2 ton çöp toplanarak, vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Tarihi Şamran Kanalı'nda temizlik çalışması

  Kent temizliği ve estetiğine büyük önem veren belediyeye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan ilçedeki cadde, mahalle ve sokaklarda rutin temizlik çalışmalarına devam ederken diğer yandan ise göl, dere ve Akköprü, Kurubaş, Kirman ve Şamran gibi tarihi kanallarda çöp toplama çalışması yürütüyor. 

  “TARİHİ KANALDAN 2 TOP ÇÖP TOPLANDI”

  Temizlik çalışmaları kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince bu kez ilçe sınırlarında bulunan tarihi Şamran Kanalında 25 personel ile yaklaşık 2 ton çöp toplandı. Ayrıca müdürlük personeli farkındalık yaratmak için kapı kapı dolaşarak “Derelerimiz ve Sahillerimiz Geleceğimizdir”, “Geleceğimize Sahip Çıkalım”, “Dereleri, Kanalları ve Sahilleri Temiz Tutalım”, “Van Gölü’nü Yaşatalım” ve “Van Gölü Mavi Kalsın” ibareli broşürler dağıtılarak civardaki işyeri ve haneler bilgilendirildi.

  “BU KANAL YILLAR ÖNCE ÇOK TEMİZ VE BERRAKTI”

  Çevre sakinleri uzun yıllar önce Şamran Kanalından su içtiklerini, kanalın çok temiz ve berrak olduğunu, kanalda balıkların yaşadığını belirterek, herkesin bu tarihi kanallara sahip çıkmaları gerektiğini ifade ettiler. Vatandaşlar ayrıca İpekyolu Belediyesi’ne yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

  “BİR HAFTA BOYUNCA TEMİZLİK VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI SÜRECEK”

  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise “Bir hafta sürecek çalışma ile İpekyolu ilçe sınırlarındaki tüm dere ve sahillerin temizliğinin yapılması planlanmaktadır” denildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29