Tanış: Gürpınar, yeni projelerle gelişecek

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, göreve geldikleri günden itibaren belediye olarak yol, kaldırım ve yerel yönetim olarak yapılması gereken birçok işi yapmanın yanı sıra, uyguladıkları ve hayata geçirecekleri projelerle ilçeyi her yönüyle geliştirmeyi ve güzelleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tanış: Gürpınar, yeni projelerle gelişecek

  Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yeni dönemde ilçede çok önemli çalışmaları hayata geçireceklerini belirtti.

  Tanış, ilçedeki ayakkabı fabrikasında iki etabın tamamlanması ile birlikte 1071 kişinin istihdam edileceğini, Hoşab Projesi ile ilçenin turizm alanında önemli bir gelişme kat edeceğini ifade etti.

  Norduz coğrafyasına geri dönüşler olması ve burada tarım hayvancılığın yeniden gelişmesi için yeni projeler hayata geçireceklerini beliren Tanış, Gürpınar Millet Bahçesi’nde yer alan Norduz Sofrası’nın da 6 Mart Cumartesi günü hizmete açılacağını müjdeledi.

  “AYAKKABI FABRİKASINDA TOPLAM 1071 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

  Tanış, seçim öncesi verdikleri istihdam sözünün yakın sürede tamamlanacağını ifade ederken, özellikle Hoşab’ta hayata geçirecekleri proje ile turizm alanında da önemli mesafe kat edeceklerini dile getirdi.

  Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ayakkabı fabrikasının birinci etabının 15-20 mart tarihlerinde açılacağını söyleyerek, “Ayakkabı fabrikasının ilk etabında 600 istihdam sözümüzü yerine getireceğiz. İkinci etabın da şu anda ihalesi hazırlanıyor. İnşallah Nisan ayında inşaatına hazırlanıyor. Eylül ayında da bitirilmesi hedefleniyor. Burada da istihdam edilenlerle birlikte çalışan sayısı 1071 olacak. Bu da çok önemli bir paroladır” dedi.

  “HOŞAB PROJESİ, İLÇENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

  İkinci en büyük projelerinin de Hoşab Projesi olduğunu ifade eden Başkan Tanış, “Hoşab Projesi’nin ihalesi bitmek üzere. Sadece bir iki evrak eksik. Nisan ayında da bu projeye başlanıyor. Hoşab Projesi üç etaptan oluşacak. Birinci etap peyzaj alanıdır. Kale dibinin temizlenmesi, dükkanların Urartu dönemine göre restore edilmesi. Aynı zamanda karşı tarafa da 37 dükkanın yapılması. Ayrıca 30’a yakın da 1+1 yapılması. Yine ikinci etapta Hoşab Çarşısı yapılacak. Üçüncü etapta da vatandaşların anlaşmasını bekleyeceğiz. Onu da inşallah 2022’de bitireceğiz. Metruk yapıların tamamı temizlenecek. Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun iş yerleri yapılacak. Şimdi bir karar daha aldık. Karayollarının yaptığı yol nedeniyle, yol üstünde bulunan merkez cami yolda kaldı. Belediyemizin desteğiyle o camiyi yıkıp, kervansaray kültürüyle yeni bir cami inşa edeceğiz. Onu da Hoşab’a kazandıracağız” diye konuştu.

  “TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK ADINA GAYRETLER GÖSTERİYORUZ”

  Norduz Projesi’nin de olduğunu anlatan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Ayrıca bizim Norduz Tarımköy Projemiz var. Toki işbirliği ile güzel bir çalışma planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden terör olayları nedeniyle oralar terk edildi.  Bu bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık havzası olan Norduz, 2 bin, 3 bin nüfustan, 20-30 nüfusa kadar düştü. Biz eski köylü vatandaşlarımızı yine buralara geri götürmek için projeler uyguluyoruz. Norduz’da birkaç pilot bölge seçtik. Onların taleplerini bakanlıklara götürdük. Bu sene bir iki köyde başlayacağız. Nasıl bir yönelim olacak, önce bakacağız. Ne kadar insan gelecek, kaç kişi dönecek. Buna göre yeni adımları atacağız. Amacımız hayvancılığı ve tarımı yeniden canlandırmak” dedi.

  Gürpınar Konutları Projesi’ne vurgu yapan Başkan Tanış, “Bizim mega projelerimizden biri konut projesi. Gürpınar Belediyesi olarak bu konutları yapmayı planlıyoruz. Şu an bizde bine yakın memur, Van’a gidip geliyoruz. İnşallah bunların en azından bir bölümünü Gürpınar’da tutmayı planlıyoruz. İlk etapta 400 konut ile başlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

  “ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR”

  Başkan Tanış, sözlerine devamla; “Edremit Belediyesi ile ortak yaptığımız Şamran Kanalı Projemiz var. Yine Gönül Belediyeciliği adı altında ciddi projelerimiz var. Çocuk Meclisleri, Gençlik Meclisleri, Kadın Meclisleri çalışmaları var. Özellikle gençlerin, bizim geleceğimiz olduğu düşüncesiyle çalışıyoruz. İki yıldır güzel tepkiler alıyoruz. Büyüklerimizle istişare heyetleri oluşturuyoruz. Üç ayrı kanaat önderi meclisi oluşturuyoruz. Onlar da bu toplumun hafızasıdır. Bunlar da bizim kültürel çalışmalarımızdır. Pandemi el verirse, Gürpınar’ın tarihi anlatan yeni sempozyumlar düzenleyeceğiz. Yine Dengbej Programlarımız başlayacak. Bu yıl ek olarak Cirok(Masal) etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah bu konularda da başarılarımız devam edecek” dedi.

  NORDUZ SOFRASI YENİDEN HİZMETE AÇILIYOR

  Gürpınar Millet Bahçesi’nde yer alan Norduz Sofrası’nın da yeniden 6 Mart Cumartesi günü hizmete gireceğini belirten Başkan Tanış, “Cumartesi’den itibaren tüm misafirlerimizi buraya bekliyoruz. Geniş bir alan söz konusu. Açık alanları da dahil ederek restoran bölümlerini genişleteceğiz” dedi.

  Yeşillendirme, yol, kaldırım, parke taşı çalışmalarının devam edeceğini anlatan Tanış, “Yaklaşık 300 bin metrekarelik parke taşı çalışması yapacağız. Daha önce 352 bin metrekarelik bir parke taşı çalışması yapmıştık. Yeni araçlar alıyoruz. Vatandaşlara daha iyi hizmetler götürmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER