Tanış: Gürpınar için durmadan çalışıyoruz!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçede hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tanış, Gürpınar'ın ihyası için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, halkın taleplerini karşılayacak projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.

Tanış: Gürpınar için durmadan çalışıyoruz!

Gürpınar Norduz Sofrası'nda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürpınar'da Belediye Başkanı olduğu günden bu yana belediyede randevu sisteminin olmadığını ve kapılarının halka her an açık olduğunu belirten Başkan Tanış, halka amirlik yapan kimsenin gözünün yaşına bakmadıklarını ifade etti.

Gürpınarlılara hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tanış, bir rekora imza atarak ilçede 1 buçuk milyon metrekare parke taşı yol çalışmasını tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

Asla bahanelerin arkasına sığınmadıklarını belirten Başkan Tanış, hedeflerinin Gürpınar'da binin üzerinde istihdam sağlamak olduğunu ve istihdama yönelik çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Çok güzel projelerinin olduğunu ama önceliklerinin vatandaşların ihtiyacı olan hizmetleri hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Başkan Tanış, "İnsanlar çamurun içinde yürürken, sulama kanalları yokken, içme suyunda sıkıntı varken, lüks projeleri hayata geçirmek, bölgenin tabiatına terstir. Biz de vatandaşların ihtiyacına göre adımlar attık. Gürpınar için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ikinci yılına girerken iş başında daha iyi hizmetlere imza atacağız" dedi.

"HALKIN TALEPLERİNİ KARŞILAYACAK PROJELER HAYATA GEÇİRDİK"

Çalışmaların basın tarafından kamuoyuna duyurulmasının önemine değinen Başkan Tanış, "Basın her alanda bizim gözbebeğimizdir. Biz ne kadar çalışırsak çalışalım eğer basın onu haber yapıp kamuoyuna duyurmuyorsa yaptığımız iş sadece yaptığımız köyde kalır. Van'ımızın güzide basınına Gürpınar Belediyesi olarak bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gönül ister ki sık sık bir araya gelelim ama yoğunluktan dolayı özel günlerde bir araya geliyoruz. 2019 yılında göreve geldiğimizde en son proje açıklayan belediye Gürpınar Belediyesi'ydi. Halkın taleplerini karşılayacak projeler hayata geçirdik. Göreve başladığımızda halkımızdan bize gelen ilk taleplerden biri her zaman ulaşabilecekleri bir belediye başkanı istiyordular. Belediyemizde göreve başladığım günden bugüne kadar randevu sistemi yok. Herkes istediği an bana kolaylıkla ulaşabiliyor. Halkımız her zaman benimle görüşüp sorununu çok rahatlıkla dile getiriyor. Vatandaşlarımız ayrıca belediyeden saygınlık ve ilgi ister. Belediyede görevli tüm personelimizle toplantı yaparak halkımıza gereken önemi vermelerini istedik. Bakın bir vatandaşımız belediyeye geldiği zaman evladı yaşındaki memurun karşısında şapkasını çıkarıp öyle konuşuyor. Şimdi kimse bu insana amirlik taslayamaz, hoşgörü dışında başka bir yaklaşımla davranamazsınız. Bunu yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmam, bugüne kadar Gürpınar Belediyesi'nden işten atılma olmamıştır. Eğer işten atan biri varsa bilin ki vatandaşa saygısızlık yapmıştır. Bu bizim temel ilkemiz ve felsefemizdir. Tüm çalışanlarımıza önem verdik. Allah'a şükür bunun meyvelerini de görüyoruz. Ben tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"İSTİHDAMA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Millete hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tanış, "Geçtiğimiz yıl çok yoğun kar yağdı. Gece saat 2'de kar yağışı duruyorsa bizim ekipler saat 2'yi 10 geçe sahada kar temizleme çalışması yapıyordu. Gürpınar'ın köyleri dahil olmak üzere sabah kalktığında benim yolum kapalı diyebilecek hiçbir vatandaş yoktur. Böyle yoğun bir mesai harcıyoruz. Çünkü biz milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. 1 buçuk milyon metrekare parke taşı tamamlamak üzereyiz. Şuan kar yağışının olmadığı bir köyde çalışmamız devam ediyor. Bize göre bu bir rekordur. Bana göre 1 buçuk milyon bölgenin toplamıdır ama Gürpınar coğrafyası geniştir, büyüktür. Halen 1 milyon metrekare daha bizim ihtiyacımız var. Bu çalışmalarımız devam edecek. Asla bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Şuan 350 istihdamı geride bırakıyoruz. Hedefimiz binin üzerinde istihdam sağlamaktır. Bahar ayında bir fabrikanın daha temeli atılıyor. İmar çalışmalarını bitirdik, üçüncü fabrikamızda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız belediyemize söz verdi. İnşallah bu konuda da isteğimiz yerine gelecek. Gençlerin evine ekmek götürebilmeleri için istihdam alanları oluşturmak zorundayız. İstihdama yönelik çalışmalarımız bundan sonrada hız kesmeden devam edecek" diye konuştu.

"MİLLETİN KAYNAKLARINI HEBA ETMEDEN HARCIYORUZ"

Osmanlı'nın en önemli beldesi olan Hoşap'ın birinci etabını geçtiğimiz yıl tamamladıklarını söyleyen Başkan Tanış, "İkinci etabın kamulaştırmasını bitirdik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onaylanarak parası geldi. Yaz çalışmalarıyla birlikte kalenin altının tamamını kamulaştırıp yeşil alana çeviriyoruz. Üçüncü etapla ilgili de ne yazık ki mülk sahipleri dava açtılar. Yasal olarak bunu aşmaya çalışıyoruz. Eğer sorun çözülürse bitirmiş olacağız. Spor yatırımlarıyla ilgili semt sahaları, gençlik merkezleri ve spor salonları ilçemize kazandırdık. Şuan gençlerimizin hizmetine açtık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız asfalt çalışmalarında 100 kilometreyi aştık. Milletin kaynaklarını heba etmeden harcıyoruz. İnşallah sayın valimizin destekleriyle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 2019 yılında verdiğim sözle Gürpınar'a doğalgaz kazandıracağımı söylemiştim. Hamdolsun geçtiğimiz günlerde ilçemize doğalgazı getirdik. Bu hafta sonuna kadarda evlerde kullanılmaya başlanacak. Önümüzdeki yıl Gürpınar ilçe merkezinin yüzde 80'inini bitirmiş olacağız. İlçemize konut için yerimizi belirledik, projesini yaptık. Bu hafta 1970'li yıllarda yapılan binaların yıkımı gerçekleştiriliyor ve Mart ayında 112 konut, 15 işyerinin temelini atacağız. TOKİ veya herhangi bir yerden borçlanarak yapmıyoruz. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Bununla birlikte TOKİ Başkanımızla yaptığım bir görüşmede ilçemize 150 konut yapma sözü aldım. Bir iki haftada konutların müracaatları başlar" ifadelerini kullandı.

"UMARIM BİZDEN SONRA GELECEK OLANLAR DA BU HİZMETLERİ KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİRİR"

Önemli markaların yakın zamanda Gürpınar'a geleceğini söyleyen Başkan Tanış, "İlçemizde görev yapan binin üzerinde memur, polis, savcı, hakim, doktor, hemşire, öğretmen, askerimiz var. Biz Gürpınar'ın ekonomisini de düşünmek zorundayız. Memurumuz Gürpınar'da kazanıyor ama Van'da harcıyor. Hem Gürpınar hem de onlar için kayboluyor. İnşallah yavaş yavaş önemli markalar Gürpınar'a gelecek. Biz bunun temelini atıyoruz. Umarım bizden sonra gelecek olanlar da bu hizmetleri kaldığı yerden devam ettirir. Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden 970 ton arpanın nakliyesini üstlenerek çiftçilerimize dağıttık. Bu büyük bir başarıdır. Biz belediye olarak her zaman çiftçiyi destekledik, yanlarında olduk. Çünkü tarım ülkesiyiz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. AK Belediyecilik olarak çok rahatlıkla destek alabiliyoruz.  Bugüne kadar yaptığımız başarılı çalışmalarda sadece benim veya ekibimin payı yoktur. Bunda milletvekillerimizin, il başkanımızın ve bakanlarımızın çok ciddi emekleri vardır. Ortak çalışma yürütüp başarı odaklı çalışıyoruz. Belediyelerimiz şuan gayet güzel çalışıyor" dedi.

"BATI İLLERİNDE OLMAYAN CADDELERİ GÜRPINAR'A KAZANDIRDIK"

Belediyeyi 21 milyon borçla devraldıklarını belirten Başkan Tanış, "Bu borcu rağmen Gürpınar'da çok önemli hizmetler hayata geçirdik. Batı illerinde olmayan caddeleri Gürpınar'a kazandırdık. İlçemize yeni prestij caddeleri kazandırmak için projelerimizi hazırladık. Yakında hayata geçireceğiz. Şuan 16 iş makinesini belediyemizin filosuna kazandırdık. Bugün baktığımızda belediyeler artık marka olma yolunda adımlar atıyor. Biz AK Belediyecilik olarak 2004, 2009, 2014, 2019 yıllarında çeşitli sloganlarla yola çıktık. Hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliğidir. Ne yazık ki Gürpınar Belediyesi 2019 yılında AK Parti'ye geçtiği için biz bütün bunları bir arada yapmaya çalışıyoruz. Aslında çok güzel projelerimiz var ama biz önceliği vatandaşların ihtiyacı olan hizmetleri hayata geçirdik. İnsanlar çamurun içinde yürürken, sulama kanalları yokken, içme suyunda sıkıntı varken, biz lüks projeleri hayata geçirmek bölgenin tabiatına terstir. Bizde vatandaşların ihtiyacına göre adımlar attık. Allah bize güvenin milletimize karşı mahcup etmesin. Gürpınar için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ikinci yıl yılına girerken iş başında daha iyi hizmetlere imza atacağız" diye konuştu.

Toplantı daha sonra çay sohbeti, okunan şiir, yapılan espri ve söylenen türkülerle sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29