Takva: Herkes projesini ortaya koysun

22 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi tüm gözler seçime çevrilirken, başkan adayları ise, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Van Ticaret ve Sanayi odası seçimlerine 'Mavi Liste' ile katılacak olan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, başkan adaylarına çağrıda bulunarak, herkesi projesini ortaya koymaya davet etti.

Takva: Herkes projesini ortaya koysun

Van Ticaret ve Sanayi Odası mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Mavi Liste ile seçime yeniden aday olan Necdet Takva, seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim listelerinin tamamının ilk günden bu yana şeffaf bir şekilde tüm adaylarla paylaşıldığını söyleyen Takva, diğer adayların ekonomik veya politik şantajın ötesinde, kendi projeleriyle oda üyelerine erişim sağlamalarını beklediklerini belirtti.

"SEÇİM LİSTELERİNİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞTIK"

Seçim listelerinin ilk günden bu yana ücretsiz ve eşit bir şekilde adaylarla paylaşıldığını söyleyen Takva, "Yaklaşık 24 günlük bir çalışma zamanımız kaldı, seçim takvimi başladı. Biz 26 Eylül olmak üzere Bakanlık ve Odalar Borsalar Birliği veritabanından aldığımız seçmen listelerini ilçe seçim kuruluna teslim ettik. Seçim kurulu odada bir fiziki inceleme gerçekleştirecek. Bu listelerin bakanlık veri tabanından alınıp alınmadığını tespit ettikten sonra seçim takvimine uygun olarak bize bildirecek. Biz de odanın girişinde herkesin erişim sağlayabileceği düzeyde, seçim listelerini üyelerimizin bilgisine sunacağız ve bu arada itiraz süreleri olacak. Bu anlamda bizde bir çalışma yürüttük. Şeffaflık anlayışımız gereği olarak, bütün adaylara istedikleri ölçüde, herhangi bir ücret almadan seçim listelerini teslim etmiştik. Kamuoyunda da bu yönde bir memnuniyet olduğu görünüyor. Biz şu anda Ticaret ve Sanayi Odasının mevcut yönetim kuruluyuz. Buna rağmen seçim listelerini diğer adayların erişiminden gizlemedik ve elimizdeki ham listeleri kendilerine takdim ettik. Bu arkadaşlarda o listeler üzerinden kamuoyunda bir çalışma yürütüyorlar" dedi.

"ÜYELERİMİZ, YAPTIKLARIMIZ VE YAPABİLECEKLERİMİZ KONUSUNDA GEREKLİ BİLGİYE SAHİP"

Üyelerin aday sayısının fazla olmasından dolayı rahatsızlık içerisinde olduğunu ifade eden Takva, "Üyelerimiz bir taraftan kendi ticaretlerini, çalışanlarını, çeklerini, senetlerini, istihdamlarını gerçekleştirirken diğer yandan kendilerini arayan bine yakın üye ve adayla hemhal olmaya, onların sorun veya taleplerine bu anlamda cevap vermeye çalışıyorlar. Dijital bir dünyada yaşıyoruz. Adaylar kendi projeleriyle ön plana çıkıp, bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nın kent ve bölge ekonomisine, dolayısıyla ülke ekonomisine sunulabileceği projeleri ve katkıları ortaya koymaları gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. Mümkün olduğunca görüşmelerimizi kayıt altına almadan, üyelerimizi huzursuz etmeden bir çaylarını içmeye çalışıyoruz ve kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Birçok üyemiz bu anlamda bizi tanıyor ve biliyor, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz konusunda gerekli bilgiye sahipler" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 19 GRUBUN TAMAMINI ALMAK"

22 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan seçimde 19 grubun tamamını almayı hedeflediklerini kaydeden Takva, "Mavi Liste olarak büyük bir memnuniyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diğer arkadaşlarda süreci bu minval içerisinde kentin tüccarına, sanayicisine yakışır şekilde yürütme çabasına davet ediyoruz. Bugüne kadar trol hesaplar hariç, aksi bir durumla karşılaşmadık. Bu işin doğal süreci, mümkün oldukça onlara da cevap vermeye çalışıyoruz. Bugün bir ilçe çalışması yaptık. Bunu da büyük bir memnuniyetle söylememeliyim ki tüccarlar kararını vermiş durumda. Hedefimiz 19 grubun tamamını almak. Tabii matematiksel anlamda fazla oy alanların başkan seçileceği ya da meclis yoğunluğu elde edeceği bir süreç değil. Bizim seçim sistemimiz biraz farklı. 19 oyla 19 grubu, mecliste ki 57 üyenin çoğunluğunu almaya sahipsizsiniz sistem böyle, bu sistem aslında Türkiye'nin en demokratik bir seçim sistemine de tekabül ediyor. Herkesin bu bilinçle, bu anlayışla ve mümkün olduğunca vizyoner, nitelikli, odayı iyi temsil edebilecek çalışmalarını yapmaları gerekiyor. Bunu söylemekte fayda var. Oda sadece bir temsil makamıdır. Oda bir kaynak kullanım yeri değildir. Oda bir ihale yeri değildir. Oda kimseye vaatleriyle, kendi alanı dışında, mevzuatın dışında taahhüt yerine getirebilecek bir meslek odası değildir. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin doğrudan hak ve menfaatlerini korumaya ve onları doğru temsil etmeye, kenti tanıtmaya yönelik bir odadır. Bizlerin görevi de orada herhangi bir ücret almadan bunu yerine getirmektir. Bu tam anlamıyla gönüllülük esaslı bir çalışmadır. Diğer adayların ve destekçilerinin de bunu bilmeleri gerekiyor. Oda herhangi bir rant dağıtım merkezi değildir" ifadelerini kullandı.

"ŞANTAJLA DEĞİL, PROJELERLE ÜYELERLE ERİŞİME GEÇİLMELİ"

Adayların ekonomik veya politik şantajlar yerine projelerle üyelere gitmesi gerektiğinin altını çizen Takva, "Uzun zamandır projelerimizden söz ediyoruz. 21 vizyon projemiz var. Eğitim kampüsünden tutun, eğitim vakfına kadar. Besi Organize Sanayii Bölgesi'nin hayata geçirilmesinden tutun yeni çağrı merkezleri ve bu çağrı merkezlerinde gençlerin istihdamına kadar. Malumunuz biz doğrudan 4 bin gencimizi istihdam ettik. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımızı yürütelim, akamete uğramasın istiyoruz. Çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyoruz. Diğer arkadaşlarında bir ekonomik veya politik şantajın ötesinde kendi projeleriyle oda üyelerine erişim sağlamalarını bekliyoruz. Bu çok stratejik ve çok önemli bir şeydir. Farklı anlayışlarla bizim Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini dizayn etmemiz, toplumsal mühendislik yapmamız doğru bir yaklaşım değil" şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29