Süer: Soğuk süt zinciri projesi hayata geçiyor

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri soğuk süt zinciri projesinin yakında hayata geçeceğini duyurdu.

Süer: Soğuk süt zinciri projesi hayata geçiyor

Van Ticaret Borsası’nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

2020 yılında DAP'a sunulan soğuk süt zinciri 1.Etap projesi kabul edilmiş, makina ekipman alım süreci tamamlanmıştı. Van TB ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen projenin yakın zamanda tamamlanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van TB BaşkanI Süer, “Projemizin 2.Etabı için start verdik. Van İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. İbrahim Görentaş ve ekibiyle birlikte, borsamızda bir araya gelerek ortaklaşa yürüttüğümüz projemizin 2.Etabı için start verdik. Bölgemizin hayvancılık alanında son derece önemli olan soğuk süt zinciri projesinin Van’ımıza hayırlı olmasını dileriz. Bu süreçte bizlerle beraber emek veren İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Görentaş ve ekibine teşekkür ediyoruz. Toplantımızda, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi başvuru dönemini, Sayın Görentaş ve şube müdürleriyle istişare ettik ve fikir alışverişinde bulunduk. Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında, yerel kapasite ve örgütlenmeyi gerçekleştiren, istihdam oluşturma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesine katkı sağlayan programlara, çiftçilerimize başvurmaları çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER