SMA hastası destek bekliyor

SMA Tip-1 teşhisi konulduktan sonra annesi tarafından terk edilen 1 yaşındaki Göktuğ bebek, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

SMA hastası destek bekliyor

İstanbul’da yaşayan ve aslen Elazığlı olan Altunöz ailesi, Göktuğ ismini verdikleri bebeklerinin dünyaya gelmesinden aylar sonra hayatları değişti.

7 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan ve 2 ay kadar yoğun bakım süreci yaşayan Göktuğ bebek, bu süreçte 3 kez de kalbi durdu. Bu sırada annesi tarafından terk edildi Göktuğ, yoğun bakımda burnunda bir hortumla beslenmeye başladı. Taburcu edilerek eve götürüldükten sonra bir kez daha kalbi duran Göktuğ, yaşam savaşını kaybetmeyerek hayata tutundu.

Eşi tarafından terk edilen ve evladına bakmak için iş yerini devreden baba ise bakıcı ile birlikte oğluyla ilgilenmeye devam ediyor. Şu an 5 cihaza bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veren ve sesi çıkmayan oğlu Göktuğ için iş kalan baba, “Oğlumun sesi çıkmıyor. Acı çekiyor ve sadece sessiz sessiz ağlıyor. Oğlumun ilacına kavuşması için valilikten gerekli izinleri alarak kampanya başlattık. İlacına kavuşması için lütfen sizde destek olun. Göktuğ’un çıkmayan sesi olun. Bu sefer SMA değil Göktuğ kazansın bu savaşı” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2022, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER