Serik Belediyespor- Vanspor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, hanesine 3 puan daha yazdırmayı başardı. Kırmızı- Siyahlılar bu galibiyetle puanını 46'ya çıkardı ve beşinci sıraya yükseldi.

Serik Belediyespor- Vanspor maçının detayları…

Van temsilcisi ligin 26. Haftasında deplasmanda Antalya temsilcisi Serik Belediyespor'la karşı karşıya geldi. Kırmızı- Siyahlılar Mehmet ve  Yusuf Onur Arıkan'ın kendi kalesine attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Serik'in tek golü ise Gökhan'dan geldi.

Serik Belediyespor karşısında ilk yarıda üstün bir futbol ortaya koyan, 17 ve 24. dakikalarda 2 gol bulan Vanspor, aldığı galibiyetle puanını 46'ya çıkarmayı başardı. Van temsilcisi bu galibiyetle birlikte, play-off potasına girmeyi başardı.

Erhan Altın yönetiminde son 5 maçta 13 puan toplayan Vanspor, üst sıralara yükselmeye devam ediyor. Van temsilcisi Altın yönetiminde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik almayı başardı.

Ev sahibi Serik Belediyespor Hakan Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; İsmail Cengiz, Mehmet Sak, Sezer Yıldırım, Furkan Yaman, Burak Göksel, Gökhan Payal, Ahmet Abdullah Çakmak, Yusuf Onur Arıkan, Erdoğan Kaya, Sebahattin Usta ve Hasan Bilal onbiri ile çıktı.

Vanspor ise Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, İsmet Kavuştu, Uğur Can, Mete Yıldız, Miraç Acer, Barış Gök, Barış Sağır, Mehmet Özdıraz, Emrah Tacir, Hamza Küçükköylü ve Oktay Aydin onbiri ile çıktı.

Serik İsmail Oğan Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan karşılaşmayı Alim Kandemir, Osman Baruk, Hakan Erkan ve Taner Tuncer hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOLLER VANSPOR'DAN

İlk yarıya Serik Belediyespor başladı.

5. dakikada Serik Belediyespor'un Hasan Bilal ile geliştirdiği tehlikeli atağı, savunmada Barış Gök uzaklaştırdı.

17. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Gelişen atakta ceza alanı dışında topu önünde bulan Mehmet Özdıraz, uzaktan sert ve düzgün vurarak, topu filelerle buluşturdu.

24. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Oktay'ın sağ kanattan içeriye sert ortasında, savunmada Yusuf Onur Arıkan'a çarpan top filelerle buluştu ve Vanspor 2-0 öne geçti.

29. dakikada Vanspor'da Hamza Küçükköylü'nün uzaktan sert şutunda, top üstten auta çıktı.

35. dakikada Serik Belediyespor'da Ahmet Abdullah Çakmak yerini Ergün Nazlı'ya bıraktı.

43. dakikada Serik Belediyespor'da Sebahattin Usta'nın kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan, Erdoğan'ın vuruşunda savunmada Miraç topu son anda çizgiden çıkardı.

İlk yarı Vanspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının başında Serik Belediyespor'da Burak yerini Fuat Bavuk'a bırakırken, Yusuf Onur Arıkan ise yerini Ramazan Işık'a bıraktı.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL SERİK'TEN…

İkinci yarıya Vanspor başladı.

50. dakikada Vanspor, Uğur Can ile önemli bir ataktan faydalanamadı.

57. dakikada Serik Belediyespor, Vanspor ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Sebahattin Usta'nın kullandığı serbest vuruşta top direkt auta çıktı.

59. dakikada Vanspor'da Uğur yerini Kubilay'a bıraktı.

64. dakikada Serik Belediyespor'un Sebahattin ile geliştirdiği tehlikeli atakta, Emrah Tacir araya girerek topu uzaklaştırdı.

67. dakikada Serik Belediyespor'da Erdoğan sarı kart gördü.

72. dakikada Serik Belediyespor'da Hasan Bilal yerini Hüseyin Doğan'a bıraktı.

75. dakikada Serik Belediyespor'da Ergün sarı kart gördü.

76. dakikada Vanspor'da Oktay Aydin yerini Ogün Özçiçek'e bıraktı.

78. dakikada Serik Belediyespor'un Furkan ile geliştirdiği atakta, savunmada Kubilay araya girerek, topu kornere gönderdi.

79. dakikada Vanspor net bir golden oldu. Emrah'ın pasında, sol kanatta topla buluşan Ogün topu arka direğe kesti, burada topla buluşan ve rakibini çalımlayarak kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Özdıraz topu dışarı vurdu.

81. dakikada Serik Belediyespor gole yaklaştı. Gelişen atakta topla buluşan Furkan'ın vuruşunda savunmada Barış Gök son anda araya girerek topu kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Ergün'ün kafa vuruşunda, kaleci Onur topu son anda yumruklayarak uzaklaştırdı.

83. dakikada Serik Belediyespor durumu 2-1 yaptı. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Gökhan, kafa vuruşuyla fileleri havalandırarak durumu 2-1 yaptı.

85. dakikada Vanspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. İlk golün sahibi Mehmet yerini Furkan Polat'a bırakırken, Hamza Küçükköylü ise yerini İsa Nalbant'a bıraktı.

Hakem tarafından maç sonuna 6 dakikada uzatma eklendi.

İkinci uzatma dakikasında Serik Belediyespor net bir golü Gökhan ile kaçırdı. Bir dakika sonra tekrar Vanspor kalesine yüklenen Serik Belediyespor'da Furkan'ın vuruşunda, Miraç topu son anda çizgiden çıkardı.

Maç Vanspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Lider Sakaryaspor, sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 1-0 mağlup ederek 55 puan ve +33 averajla liderliğini korurken, 1461 Trabzon FK ise deplasmanda Ergene Velimeşe'li 3-0 mağlup ederek, 55 puan ve +25 averajla lideri takibini sürdürdü.

Sahasında Çorum FK'yı 2-0'la geçen puanını 48'e çıkaran Sivas Belediyespor, üçüncü sıradaki yerini korurken, Bodrumspor ise deplasmanda Kahramanmaraşspor'u 3-1'le geçerek, 47 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu.

Vanspor, Serik galibiyetiyle puanını 45'e çıkararak beşinci sıraya yükselirken, Çorum FK ise Sivas mağlubiyetiyle 43 puanla altıncı sıraya geriledi.

Sahasında Sarıyer'e 2-0 mağlup olan Bayburt Özel İdare 43 puan +10 averajla yedinci sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Turgutluspor'la 1-1 berabere kalan ve puanını 42'ye çıkaran Somaspor ise sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Niğde Anadolu FK'yı 3-1 mağlup eden ve puanını 41'e çıkaran Afjet Afyonspor, dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda lidere 1-0 mağlup olan Ankaraspor ise 35 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Diyarbekirspor'u 2-0'la geçen ve puanını 34'e yükselten İnegölspor on birinci sıradaki yerini korurken, sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 3-1'le geçen ve puanını 32'ye çıkaran Etimesgut Belediyespor ise on ikinci sıraya yükseldi.

Vanspor'a 2-1 mağlup olan Serik, 30 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, İnegölspor'a mağlup olan Diyarbekirspor ise 28 puan -4 averajla on dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Etimesgut'a 3-1 mağlup olan Adıyaman 28 puan ve -9 averajla on dördüncü sıradaki yerinde kalırken, Sarıyer ise 26 puan ve -9 averajla on altıncı sırada yer aldı.

Turgutluspor 24 puanla on yedinci sırada yer alırken, ligin son üç sırasında ise 18 puanlı Ergene Velimeşe, 13 puanla Kahramanmaraşspor ve 8 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER